Politică

Darius Vâlcov, consilierul pe probleme economice al premierului Viorica Dăncilă: Ne-am propus ca până la sfârşitul anului 2020, să luăm 29 de avioane pentru Tarom

Darius Vâlcov, consilierul pe probleme economice al...

Autor: Alina Botezatu

09.02.2019, 19:39 1135

Darius Vâlcov, consilierul pe probleme economice al premierului Viorica Dăncilă, susţine că, până la finalul anului viitor, Executivul intenţionează să achiziţioneze 29 de aeronave pentru Tarom.

„Anul trecut s-au luat două avioane, acum doi ani s-au luat două. (...) În programul de guvernare, ne-am propus ca, până la sfârşitul anului 2020, să luăm 29 de avioane pentru Tarom. S-au contractat deja nouă - s-au luat patru, mai sunt cinci care urmează să vină”, a spus Darius Vâlcov, vineri seara, într-o emisiunea la România TV.

Pe infrastructură, consilierul premierului a estimat că, în această toamnă, va fi finalizată Magistrala 5 de metrou, problema fiind automatizarea traseului. Licitaţia a avut loc în noiembrie 2017, unul dintre cei care a pierdut a depus o contestaţie în noiembrie 2018, iar Curtea de Apel Bucureşti nu a anunţat încă un termen pentru răspunsul la această contestaţie, a mai susţinut reprezentantul Guvernului.

„Fac un apel şi pe această cale, atât la judecători, cât şi la ministrul Justiţiei să se uite la aceste programe extraordinar de importante. (...) Noi terminăm în septembrie tot - staţiile, tot, dar Curtea de Apel Bucureşti refuză să dea un termen. Măcar să se dea termen, pentru că altfel vom inaugura staţiile, vom inaugura liniile, dar nu vom avea metrou, pentru că nu va avea sistemul de automatizare. Este foarte important, pentru că sunt sute de mii de oameni în Drumul Taberei care nu vor putea în acest an să circule cu metroul, pentru că astăzi Curtea de Apel Bucureşti refuză sau nu poate să dea un termene în acest caz”, a subliniat Vâlcov.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO