Politică

De unde taie guvernul investiţiile: de la reabilitarea termică a blocurilor la AquaLand

De unde taie guvernul investiţiile: de la reabilitarea termică a blocurilor la AquaLand
25.06.2010, 09:28 17

Primarii ar putea fi obligaţi în acest an să dea afară până la40% din angajaţi, potrivit unui proiect de Ordonanţă de Urgenţărealizat de Ministerul Finanţelor împreună cu MinisterulAdministraţiei şi Internelor, obţinut de Gândul. Ministrul FinanţelorSebastian Vlădescu a declarat, miercuri seara, la un post deteleviziune, că zeci de mii de funcţionari din primării vor ficoncediaţi.

Autorităţile locale vor primi cu 22% mai puţini bani de labugetul de stat şi nu vor putea oferi plăţi compensatoriiangajaţilor concediaţi. Primarii care nu fac disponibilizări în 30de zile de la intrarea în vigoare a ordonanţei "răspunddisciplinar, material sau penal, după caz", se arată în document.Primarii sunt avertizaţi în document că le va fi blocată finanţareade la bugetul de stat până când nu concediază şi reduc cheltuielilecu personalul. Totodată, riscă amenzi cuprinse între 10.000 şi40.000 de lei. Aflaţi la ce vor fi nevoiţi primarii sărenunţe pe www.gandul.info.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO