Politică

Decizie fără precedent, Curtea de Apel Piteşti: familia Iohannis pierde casa din centrul Sibiului

Decizie fără precedent, Curtea de Apel Piteşti:...

Autor: Laura Buciu

22.02.2017, 15:51 834

Potrivit purtătorului de cuvânt al Curţii de Apel Piteşti, Rebeca Ion, instanţa a luat act de renunţarea la cererea de intervenţie şi a respins contestaţia în anulare.

„Ia act de renunţarea la cererea de intervenţie. Obligă contestatorii la plata cheltuielilor de judecată în sumă de 1.700 lei către intimata Antonescu Elisabeta şi 1.700 lei către intimaţii Oargă Ioan, Oargă Ioan Adrian, Oargă Steluţa Ancuţa. Decizia este irevocabilă. A rămas definitivă şi irevocabilă decizia instanţei din Braşov. Motivarea deciziei va fi publicată în termen de 30 de zile, conform legii”, a declarat miercuri, cotrespondentului MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al Curţii de Apel Piteşti, Rebeca Ion, care este şi preşedintele Secţiei I Civilă a Curţii de Apel Piteşti.

Ca urmare a deciziei Curţii de Apel Piteşti, Carmen şi Klaus Iohannis au pierdut definitiv casa situată pe strada Nicolae Bălcescu, din centrul Sibiului, unde funcţionează, în prezent, sediul unei bănci.

Imobilul cu numărul 29 de pe strada Nicolae Bălcescu din centrul Sibiului, pe care soţii Iohannis au cumpărat jumătate la începutul lunii iunie 1999, a făcut parte din averea soţilor Maria şi Eliseu Ghenea, iar după decesul acestora, casa a ajuns în proprietatea statului român.

În anul 1997 imobilul a fost cumpărat de chiriaşi.

În 1999, contractele prin care chiriaşii au cumpărat casa au fost anulate în instanţă, la cererea fiului lui Nicolae Baştea, acesta din urmă fiind nepot al soţilor Ghenea.

Ulterior, imobilul a ajuns în proprietatea familiei preşedintelui, care a cumpărat partea urmaşilor lui Nicolae Baştea.

Foştii chiriaşi au cerut în instanţă anularea contractelor prin care familia Iohannis a intrat în posesia imobilului din Sibiu, contestând calitatea de urmaş de drept al lui Nicolae Baştea.

În 2016, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis ca dosarul să fie strămutat de la Braşov la Curtea de Apel Piteşti.

Ultimul termen al procesului s-a judecat în urmă cu o săptămână, în 15 februarie, iar judecătorii Curţii de Apel Piteşti au rămas în pronunţare, iar miercuri, 22 februarie, aceştia au făcut publică decizia prin care au respins contestaţia în anulare formulată de casa de avocatură a familiei Iohannis.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO