Politică

Declaraţie şocantă a Preşedintelui: Băsescu spune că Ponta ar fi fost agent acoperit SIE intre 1997 - 2001. ”Meleşcanu l-a ajutat pe Ponta să-şi acopere trecutul”

Declaraţie şocantă a Preşedintelui: Băsescu spune...
13.10.2014, 23:31 3331

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, luni seară, la Realitatea TV, că premierul Victor Ponta a fost ofiţer acoperit al SIE în perioada 1997-2001. ”Meleşcanu l-a ajutat pe Ponta să-şi acopere trecutul. Ştim orice despre Ponta, numai cine este nu. Nu mă deranjează minciuna lui Ponta. Precedentul care nu trebuia să existe este atitudinea lui Meleşcanu”

"Victor Ponta trebuie să recunoască că în perioada 1997-2001 a fost ofiţer acoperit al SIE", a anunţat preşedintele, precizând că acest lucru arată şi "saltul lui". "A fost, în perioada 1997-2001, ceea ce explică şi propulsarea lui de la Parchetul de la Judecătoria de sector direct în Parchetul General. Nu este nicio bombă, este o realitate pe care eu sunt gata să o demonstrez", a mai anunţat Băsescu.  
 
”După ce am aşteptat un timp, am deschis o corespondenţă oficială cu domnul Meleşcanu. L-am întrebat dacă în Guvern există ofiţeri acoperiţi sau foşti ofiţeri acoperiţi. Şi mi-a răspuns că e secret de stat, neţinând cont că preşedintele are acces la orice secret de stat. S-a creat un precedent uriaş. Preşedintele cere informaţie despre acoperiţi în Guvern. Niciodată n-am cerut listă de acoperiţi în serviciu, sunt treburile lor. Dar ambele servicii le-am întrebat cu privire la membrii Guvernului. Întotdeauna. Din acel moment nu am mai avut încredere îmi ce îmi spune Meleşcanu, pentru că n-am ştiut abordarea politică. N-am vrut să mai fac un scandal, să trimit la Parlament cererea de revocare, s-a dus singur în campanie. Meleşcanu a făcut un joc politic acoperind un om care a refuzat să spună”, a mai spus şeful statului.
 
”În cazul SRI am avut mână bună, am ales bine. În cazul SIE, am greşit, prin calitatea omului. Meleşcanu creat un precedent inadmisibil”, a adăugat Băsescu.
 
Şeful statului mai vorbit luni seară despre cazul Microsoft. Băsescu a negat că în dosarul Microsoft s-au primit dosare de la FBI. "Cea mai complexă informaţie am avut-o în 2009 legată de posibilă fraudare şi acea informaţie într-o manieră mult mai în detaliu a fost transmisă DNA şi de acolo a început uşor, uşor", a afirmat preşedintele Traian Băsescu, precizând că informarea a venit de la serviciile româneşti.

Întrebat dacă vor mai fi surprize în acest dosar, Băsescu a spus: "Da, vor mai fi".

Întrebat dacă e vorba inclusiv despre persoane, preşedintele a replicat scurt: "Inclusiv persoane".

Întrebat dacă EADS este un dosar mai extins decât Microsoft, preşedintele a declarat că nu vrea să vorbească despre un dosar aflat în investigaţie, dar a confirmat că este.

"Am luat date din urmă pentru că am avut tot dosarul Microsoft acum şi am constatat că 9 firme şi persoane private, deci vorbesc dintre cei care au purtat comisioanele, sunt şi destul de comuni în informările pe care le-am avut despre Microsoft. Am găsit în Microsoft oameni pe care i-am regăsit şi în informări negative făcute pe EADS, făcute de structurile de securitate, nu ne ascundem acum", a spus Băsescu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO