Politică

Deputat PNL: Europarlamentarii PSD şi ALDE care îl atacă pe Iohannis au tras gaze iritante pe nas?

Deputat PNL: Europarlamentarii PSD şi ALDE care îl...

Autor: Ionel Dancu, Mediafax

18.08.2018, 20:57 120

Deputatul PNL Florin Roman a scris, sâmbătă, pe Facebook, despre europarlamentarii PSD şi ALDE care l-au criticat pe preşedintele Klaus Iohannis pe tema protestelor din 10 august, că "spurcă cu mânie proletară preşedintele şi poporul gazat" şi s-a întrebat dacă au inhalat "gaze iritante pe nas".

"Pupincurism, slugărnicie, analfabetism funcţional! Cam astea sunt cuvintele care îmi vin spontan când mă gândesc la declaraţiile dinozaurilor politici, care se înghesuie să=l atace pe preşedintele Iohannis şi pe protestatarii din 10 August. Totul pentru a-i face pe plac condamnatului Liviu Dragnea. În această postare o să mă refer la europarlamentarii PSD şi ALDE, care din spatele unor venituri de peste 20.000 de euro şi probabil din vacanţe luxoase, spurcă cu mânie proletară preşedintele şi poporul gazat", a scris deputatul PNL Florin Roman, sâmbătă pe Facebook.

Liberalul a adăugat că europarlamentarii Maria Grapini, Norica Nicolai, Mircea Paşcu şi Dan Nica sunt „slugoi, pupincurişti politici, dinozauri politici".

"Mai întâi a fost Grapini de la ALDE pe care eu o încadrez la analfabetism funcţional. Prea rupe limba romană în două ca să o bănuiesc de inteligenţă. A urmat apoi Norica Nicolai, care vede în românii bătuţi “poze trucate”. Aici e vorba de pupincurism cred eu, dar şi de probleme de vedere....grave, grave de tot. Nu s-a lăsat mai prejos nici Mircea Paşcu, un dinozaur politic roşu. El vrea amenzi de 15.000 de euro pentru protestatari, cu gândul că tot romanul care munceşte în străinătate, adună 20.000 de euro ca el. Ultimul pe lista, cu voia Dvs, un alt dinozaur politic, şi spune brokerul Sima, un şpăgar, Dan Nica, care vrea comisie de anchetă pentru preşedinte. Oare ăştia au tras tot gaze iritante pe nas? Ce îi împinge pe aceşti slugoi, pupincuristi politici, dinozauri politici să iasă la atac şi să pupe picioarele lui Dragnea? Un singur lucru: locul pe liste la viitoarele europarlamentare şi teama că vor pierde cei 20.000 de euro lunar! Oare românii bătuţi şi care au inhalat gaze îi vor uita?", a completat Florin Roman.

Liderul europarlamentarilor PSD, Dan Nica, a apreciat, sâmbătă, că este necesară înfiinţarea unei comisii parlamentare de anchetă pentru că declaraţiile lui Klaus Iohannis despre acţiunea Jandarmeriei la protestul din 10 august "denotă dorinţa evidentă de a stimula şi mai mult violenţele existente".

„Încă din seara protestelor, preşedintele Iohannis a lansat o serie de acuzaţii dure la adresa Jandarmeriei, în lipsa oricăror dovezi şi informaţii operative. Acest fapt denotă rea-voinţă şi dorinţa evidentă de a stimula şi mai mult violenţele existente. Ca şi Băsescu, Iohannis nu este interesat de stingerea conflictelor din societatea românească ci, dimpotrivă, de escaladarea lor pentru câştiguri electorale. Toate acestea în tandem cu un aparat de propagandă agresiv, finanţat din surse obscure. Cred că s-au depăşit nişte limite democratice în acest război politic şi consider necesară înfiinţarea unei comisii parlamentare de anchetă, care să aducă lumină pe scena publică", a declarat liderul europarlamentarilor PSD, Dan Nica, într-un comunicat de presă remis sâmbătă MEDIAFAX.

Europarlamentarul ALDE, Norica Nicolai, a afirmat, vineri pentru MEDIAFAX, că este posibil ca mai multe imagini, care arată incidente violente la protestele din 10 august, să fie trucate. Aceasta a anunţat că solicită Jandarmeriei să pună întreaga filmare "pusă cap la cap" cu şirul evenimentelor.

"Există posibilitatea ca o serie de imagini care au apărut public să fie trucate, în sensul că au fost preluate de la alte manifestări de acest tip. Este foarte greu să faci o analiză şi să vezi care imagini sunt de la mitingul de la Bucureşti, care de la Paris sau de la Hamburg. Reacţia jandarmilor este una în conformitate cu legea. De altfel, lacrimogene s-au folosit şi la alte proteste şi putem cita numeroase proteste în state civilizate, Franţa, Germania, Statele Unite, care nu au antrenat o reacţie atât de violentă, pentru că mie mi s-a părut că a încerca să implici până şi ONU în cercetarea faptelor de la Bucureşti înseamnă o supradimensionare a realităţii. Eu nu spun şi nu am să spun niciodată că cine a greşit şi a fost excesiv nu trebuie să răspundă, dar cred că în ultimele zile se încearcă conturarea unei imagini de exces a Jandarmeriei. Din punctul meu de vedere lucrurile nu stau aşa", a declarat eurodeputatul ALDE Norica Nicolai, vineri pentru MEDIAFAX.

Eurodeputatul ALDE a precizat că unele imagini pot fi de la alte proteste, însă intercalate cu cele de la mitingul din 10 august. Norica Nicolai a solicitat Jandarmeriei Române să posteze pe site toată filmarea cu şirul evenimentelor, în cazul în care aceasta există.

Vicepreşedintele Parlamentului European, eurodeputatul PSD Ioan Mircea Paşcu a propus aleşilor români să iniţieze, la începutul sesiunii parlamentare din această toamnă, un proiect de lege care să prevadă amenzi de până la 15.000 de euro, pe modelul care există în Franţa.

"Cum arătam, în Franţa amenda este de 15.000 euro iar termenul de închisoare, de 12 luni pentru ultragierea unui agent. Poate introduce cineva repede, la începutul sesiunii parlamentare din toamna asta, un asemenea text (sumele pot fi calculate, desigur, în lei), ca sa existe mai multă claritate la “protestele viitoare”, ca aşa sugerează chiar unii dintre adepţii protestelor!?", a scris europarlamentarul PSD, Ioan Mircea Paşcu, pe Facebook.

Într-o altă postare făcută de Paşcu în urmă cu câteva zile, europarlamentarul PSD explică amenzile care se aplică în Franţa pentru persoanele care au comportament violent sau ultragiază forţele de ordine. "Iata pedepsele din Franţa afişate pentru delicte ca cele săvârşite de unii dintre “protestatarii” diasporeni, vineri 10 August 2018. Faceţi comparaţie cu pretenţiile lor cum ca au fost “deranjaţi” de gazele lacrimogene. Delictul comportamental, 7.500 euro 6 luni de închisoare, delictul de a fugi de un agent, 7.500 euro şi 2 luni de închisoare, iar ultragierea unui agent, 15.000 de euro, 12 luni de închisoare! În niciun caz “plângeri penale” împotriva agenţilor! Dar Franţa este o democraţie învechita, pe când Romania este una de “tip nou”, care e mai rea decât sub comunism ...", precizează Ioan Mircea Paşcu pe reţeaua de socializare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO