Politică

Deputatul PNL Mara Mareş: Guvernul e o catastrofă atât de mare, încât am putea numi un uragan "Viorica Dăncilă"

Deputatul PNL Mara Mareş: Guvernul e o catastrofă atât...

Autor: Diana Grigore, Mediafax

08.09.2018, 16:15 104

Deputatul PNL, Mara Mareş, a declarat sâmbătă că Guvernul e o catastrofă atât de mare, încât am putea să numim un uragan "Viorica Dăncilă". Liderul Tineretului Liberal a precizat că ministrul Tineretului şi Sportului, Ioana Bran, este o "mini-Dăncilă", după bâlbâielile despre rectificarea bugetară.

"Guvernul actual este o catastrofă atât de mare, încât am putea să numim un uragan "Viorica Dăncilă"! Pesta porcină ne-a adus în faţa unui dezastru economic major pentru România, reprimarea violentă a protestelor de pe 10 august s-a mai văzut doar în Rusia lui Putin, şi ne îndreptăm cu paşi rapizi spre un colaps economic", a afirmat preşedintele TNL, Mara Mareş, sâmbătă la Şcoala de vară a Tineretului Naţional Liberal care se desfăşoară în staţiunea Saturn.

Tânăra liberală a adăugat că dezastrul pe care l-a produs actualul Guvern este prevăzut la toate nivelurile, inclusiv la Ministerul Tineretului şi al Sportului, numindu-l pe ministrul Tineretului şi Sportului, Ioana Bran, o "mini-Dăncilă", după ce aceasta s-a bâlbâit în timp ce prezenta rectificarea bugetară.

"Dezastrul este la toate nivelurile, inclusiv la ministerul Tineretului şi Sportului. Aţi auzit cumva de implementarea vreunei politici publice pentru tineri? Normal că nu. Domna ministru Bran crede, de pildă, că este bine ca sportivii din România să aibă o diurnă pentru masă de 25 de lei, argumentând că ei oricum trebuie să îşi menţină silueta! Iar la bilanţul de 6 luni al ministerului pe care îl conduce am văzut de fapt, o mini-Dăncilă. Doamna ministru Bran se bâlbâia, făcea greşeli gramaticale flagrante şi, în principiu, citea de pe foi. Incompetenţa este cuvântul de ordine al acestui guvern", a adăugat Mara Mareş.

Peste 800 de tineri participă la Şcoala de Vară a TNL "Youth in Europe", care are loc în perioada 6-9 septembrie la staţiunea Saturn.

Printre liderii PNL care au participat la Şcoala de Vară s-au numărat preşedintele partidului, Ludovic Orban, prim-vicepreşedintele PNL Raluca Turcan, secretarul general al PNL, Robert Sighiartău, vicepreşedinţii Dan Vîlceanu, Florin Roman, Virgil Popescu şi Florin Cîţu sau europarlamentarul Siegfried Mureşan.

Şcoala de Vară organizată de TNL are un rol educativ, pe parcursul celor 4 zile ale evenimentului urmând să fie organizate dezbateri pe teme europene, dar şi 15 workshopuri, pe teme diverse, de la politici europene, administraţie locală, finanţe şi economie, sociologie, comunicare politică sau managementul unei campanii electorale. În acest sens, alocuţiuni au fost susţinute de specialişti în domeniile lor de activitate din afara partidului. De asemenea, în cadrul Şcolii de Vară a Tineretului Naţional Liberal s-a organizat şi concursul de idei în comunicare politică: "Tineri liberali pentru Europa".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO