Politică

Deputatul PSD, Gabriel Vlase, a fost validat de Parlament la şefia SIE

Deputatul PSD, Gabriel Vlase, a fost validat de Parlament...

Autor: Ana Petrescu, Mediafax

04.07.2018, 16:31 94

Deputatul PSD, Gabriel Vlase, a fost validat miercuri, de plenul reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului la şefia SIE.

Au fost exprimate 341 de voturi „pentru” şi 31 „împotrivă”.

Deputatul PSD, Gabriel Vlase, a fost primit, luni, aviz favorabil pentru funcţia de director al Serviciului de Informaţii Externe, în comisia de control al SIE.

"Nu pot să spun că am obiective majore în sensul că trebuie făcute schimbări radicale începând de a doua zi. Sunt situaţii care trenează de ceva ani în ceea ce priveşte armonizarea legislaţiei pentru că legislaţia este destul de veche, iar legislaţia este la 20 de ani de la apariţia legii 1. Exact 20 de ani sunt. Între timp, România a devenit membru NATO, cu responsabilităţi şi în spaţiul european, şi în spaţiul nord-atlantic. În primul rând, chestia cu armonizarea legislaţiei,. În al doilea rând, situaţiile specifice din aparat, pentru că şi acolo sunt probleme în ceea ce priveşte încadrarea, beneficiile, dacă vreţi partea în care priveşte partea angajaţilor din serviciu", a afirmat Gabriel Vlase, după audierea în Comisia de control al Serviciului de Informaţii Externe, explicând care vor fi obiectivele sale la şefia SIE.

Preşedintele Klaus Iohannis, a transmis pe 14 iunie, o scrisoare preşedinţilor celor două Camere ale Parlamentului, în care propune numirea în funcţia de director al Serviciului de Informaţii Externe a lui Petru-Gabriel Vlase.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO