Politică

Directorul adjunct Minprest Rovinari,numit prefect în Gorj, fostul prefect-trecut la Justiţie

Directorul adjunct Minprest Rovinari,numit prefect în...

Autor: Departamentul Politic

27.01.2014, 20:58 303

Directorul adjunct al companiei Minprest Rovinari, Vasile Văcaru, a fost numit prefect al judeţului Gorj, în locul lui Claudiu Teodorescu, trecut în postul de secretar general adjunct al Ministerului Justiţiei.

Modificările au fost efectuate prin hotărâri de guvern şi decizii semnate de premierul Victor Ponta.

Teodorescu ocupa funcţia de prefect din august 2012.

La acel moment, presa locală preciza că noul prefect a fost expert parlamentar şi şeful cabinetului parlamentar al lui Victor Ponta, în perioada în care actualul premier activa ca deputat.

Noul prefect, Vasile Văcaru, a fost numit la Gorj prin detaşare, el încadrându-se în urmă cu doar o săptămână, în urma unui concurs-interviu, în administraţie, respectiv la Autoritatea Naţională pentru Restituirea Proprietăţilor (ANRP), în postul de consilier.

Hotărârea de guvern prin care a fost numit prefect, prin detaşare, a fost aprobată două zile mai târziu după acest concurs.

Presa locală afirmă că Văcaru, membru PSD, a devenit, pentru foarte scurt timp, consilier principal la ANRP deoarece acest "artificiu" era necesar, deoarece nu putea ajunge prefect decât dintr-o funcţie publică, şi notează că, în trecut, acesta a lucrat inclusiv la un cazino din centrul oraşului Târgu-Jiu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO