Politică

Discuţia Gordon-Băsescu a durat aproximativ o oră

Autor: Andi Manciu

13.08.2012, 12:27 1046

Philip Gordon, asistent al secretarului de stat american, Hillary Clinton, a sosit, luni, la ora 11.00, la sediul de campanie al lui Traian Băsescu, pentru o întâlnire cu preşedintele suspendat, înaintea discuţiilor programate cu Victor Ponta şi Crin Antonescu.

Philip Gordon a venit însoţit de către ambasadorul SUA la Bucureşti, Mark Gitenstein.

Gordon nu a făcut nicio declaraţie nici la sosire, nici la plecare.

La discuţii au mai participat consilierii preşedintelui suspendat Cristian Diaconescu, Iulian Chifu, Bogdan Mănoiu şi Bogdan Oprea.

Preşedintele interimar, Crin Antonescu, va avea luni, la ora 13.00, o întâlnire cu Philip Gordon, la Palatul Cotroceni.

De asemenea, premierul Victor Ponta se va întâlni la ora 17.00 cu oficialul american.

Vizita lui Philip Gordon la Bucureşti a fost anunţată de către Departamentul de Stat al SUA.

Conform sursei citate, asistentul secretarului de stat american Hillary Clinton, Philip H. Gordon, a venit la Bucureşti "pentru a discuta despre îngrijorarea Statelor Unite în legătură cu ultimele acţiuni guvernamentale care ameninţă separarea democratică a puterilor în stat şi slăbesc independenţa instituţiilor statului".

Gordon va avea întâlniri şi cu membri ai societăţii civile şi ai comunităţii de afaceri pentru a discuta despre rolul lor în întărirea valorilor şi principiilor democratice împărtăşite de comunitatea transatlantică, mai precizează Departamentul de stat.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO