Politică

Disputa presedinte - premier pe salariile cadrelor medicale

29.10.2008, 18:50 17

Premierul Calin Popescu-Tariceanu a declarat ieri ca datele prezentate de presedintele Traian Basescu referitoare la salariile cadrelor medicale nu sunt reale, seful statului "umfland" aceste date.

"Presedintele crede ca face bine daca umfla aceste date", a apreciat Tariceanu. Presedintele Traian Basescu a acuzat marti Guvernul de lipsa de onestitate, sustinand ca, desi se opune majorarii salariilor profesorilor, pe masa sefului statului s-au aflat o ordonanta de majorare a salariilor managerilor de spitale, precum si una care marea de 4,4 ori salariile in ANL. Traian Basescu a amintit, in contextul in care se referea la onestitate, ca a cerut o lege unitara a salarizarii in domeniul public "cand s-a propus cresterea exploziva a salariilor diplomatilor". "Nu s-a putut", a adaugat Basescu, mentionand ca abia in acest moment, cand Guvernul a decis sa blocheze cresterea salariilor profesorilor, s-a vorbit despre inghetarea salariilor pana la elaborarea unei legi unitare de salarizare in sistemul public.
Seful statului a mai spus, referitor la onestitate, ca saptamana trecuta a promulgat legea de aprobare a Ordonantei 23/2007 care prevedea cresterea salariilor in domeniul sanitar intre 21% si 37%, mentionand ca prin acest act normativ se acorda foarte multe sporuri managerilor de spitale. Potrivit lui Laszlo Borbely, ministrul lucrarilor publice, salariile angajatilor din ANL au crescut cu 39% din 2005 si a acuzat faptul ca declaratia presedintelui Basescu este o "neatentie".
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO