Politică

“Domnul Tudose”. Cum a ajuns PSD să-l facă pe Klaus Iohannis cel mai mare politician la ora actuală, iar Liviu Dragnea să-i ţină pardesiul

“Domnul Tudose”. Cum a ajuns PSD să-l facă pe Klaus Iohannis cel mai mare politician la ora actuală, iar Liviu Dragnea să-i ţină pardesiul

Autor: Cristian Hostiuc

26.06.2017, 21:36 22724

PSD, partidul care a câştigat zdrobitor alegerile parlamentare de la finalul lui 2016, l-a propus pe Mihai Tudose, un anonim din eşalonul doi al partidului, pentru funcţia de prim-ministru.

Klaus Iohannis, preşedintele României, l-a nominalizat rapid, numindu-l public “domnul Tudose”. Un asemenea apelativ, mai rar. Nu Mihai Tudose, ci simplu, “domnul Tudose”, ca la un administrator de bloc pe care îl ştie toată lumea şi care îţi deschide uşa la orice oră, în încercarea de a rezolva problemele.

Mihai Tudose, 50 de ani, asta şi face pentru PSD: încearcă să rezolve o problemă, aceea de a ocupa o funcţie de prim-ministru pe care alţii au refuzat-o.

Mihai Tudose nu s-a remarcat prin ceva anume cât timp a fost ministrul economiei, de două ori până acum, în guvernul Ponta şi guvernul Grindeanu.

Apariţiile lui publice pot fi măsurate pe degete şi de aceea televiziunile au mari probleme în a găsi imagini înregistrate cu el prin care să declare ceva.

PSD nu are lideri, şi mai ales nu are lideri care să treacă dincolo de comune, blocuri sau judeţe. PSD are baroni locali, are comunicatori publici care împânzesc televiziunile, dar s-a trezit că nu are premier şi a apelat la “domnul Tudose”, cum l-a numit Klaus Iohannis.

PSD, care deţine 45% din Parlament, cel mai bun scor de 25 de ani încoace, nu are niciun lider politic care să fie cunoscut la nivel european.

Ponta a fost ultimul iar Adrian Năstase şi Mircea Geoană par dintr-o altă lume, când te uiţi la ce garnitură are partidul de guvernământ în acest moment.

Cei care îl ştiu pe Mihai Tudose spun că este un băiat bun şi serios care are poantele la el în discuţiile particulare.

Când PSD s-a dus în alegerile prezidenţiale cu Victor Ponta, care tocmai se întâlnise cu preşedintele Chinei, premierul Turciei Erdogan şi făcuse turul câtorva capitale, Klaus Iohannis părea un lider provincial.

Acum, în comparaţie cu Klaus Iohannis, care s-a remarcat prin engleza impecabilă în discuţiile cu Donald Trump, preşedintele SUA, Mihai Tudose, cel mai bun produs pe care PSD a fost în stare să-l pună pe masă, pare de la sat.

PSD a reuşit să-l facă în acest moment pe Klaus Iohannis cel mai bun politician din România, care stă de vorbă cu Donald Trump şi Angela Merkel, conducătorii celor mai importante economii occidentale, şi se uită de sus la mocirla din cadrul principalului partid de guvernământ.

Ironic, după cel l-au luat la mişto timp de mai bine de doi ani, PSD a ajuns antemergătorul lui Klaus Iohannis şi mai are puţin să-i ţină pardesiul. 

AFACERI DE LA ZERO