Politică

Dragnea: Dacă partenerii îşi fac probleme, înseamnă că avem noi o problemă de comunicare

Dragnea: Dacă partenerii îşi fac probleme, înseamnă...

Autor: Petriana Condrut, Liviu Dadacus, Mediafax

21.11.2017, 13:51 127

"Foarte bine că l-a întrebat (n.r. : secretarul de stat al SUA, Rex Tillerson pe ministrul de Externe Teodor Meleşcanu) şi poate acum se lămureşte şi domnul Tillerson şi poate şi ambasada SUA cu această mare furtună într-un pahar cu apă. Nouă ne-a spus joi la Caraş, domnul Bădălău, preşedinte executiv PSD, vicepreşedinte al Senatului, că membrii din Comisia de Apărare de la Senat au fost invitaţi exact în aceeaşi zi şi perioadă să viziteze un poligon de tir. În general nu prea cred în concidenţe, tocmai în ziua aia, la ora aia, drept pentru care joi a discutat, vineri le-am cerut colegilor mei în CExN din Senat ca ieri la 11.00 să întrunească comisia, să dea avizul, seara să se voteze, azi să închiem în Cameră. Întrebarea rămâne, şi eu sunt curios, ca şi colegii mei, de fapt ce s-a întâmplat în comisia de Apărare marţi", a declarat preşedintele PSD.

Liviu Dragnea susţine că dacă există o problemă de comunicare dacă partenerii strategici ascultă zvonuri.

"Semnalul prost ar trebui să fie luat în seamă când se întâmplă ceva, nu când apar zvonuri. Dacă SUA îşi mai fac probleme în ceea ce priveşte angajamentul României în implicarea în parteneriatul strategic dintre cele două ţări, îşi mai fac probleme după ce în tot acest an s-a produs o deschidere uriaşă către colaborarea cu SUA şi în domeniul militar şi în domeniul economic, înseamnă că avem o problemă. Eu nu cred că se întâmplă asta", a afirmat Dragnea.

Întrebat dacă avem noi ca ţară o problemă, sau americanii, acesta a precizat "Înseamnă că avem noi o problemă de comunicare. Nu există niciun fel de ezitare, cel puţin în ceea ce ne priveşte, ca şi majoritate parlamentară, Guvern, în respectarea acestor angajamente. Domnul Bădălău ne-a spus că au fost invitaţi la poligonul de tir al SPP, de cine, cum, de ce, sunt întrebări la care trebuie să primim răspuns, cu speranţa mea foarte mare că domnul Bădălău nu a glumit", a mai precizat liderul social democraţilor.

Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleşcanu, a declarat, luni, că secretarul de stat al SUA, Rex Tillerson, l-a întrebat ce s-a întâmplat cu cvorumul de la şedinţa precedentă a Comisie de Apărare din Senat, pe a cărei ordine de zi se afla proiectul de lege privind achiziţia rachetelor Patriot.

„I-am spus că sunt probleme de cvorum, din când în când. În niciun caz nu se referă la subiectul în sine şi coaliţia actuală de guvernare are o majoritate confortabilă în Parlament, deci probabil cum i-am spus eu: săptămâna viitoare, deci azi vom avea şi avizul cu raportul comisiei, dar şi posibil adoptarea în plenul Senatului”, a precizat Meleşcanu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO