Politică

Dragnea, despre modificările legilor Justiţiei: Nu înţeleg supărarea lui Iohannis; sunt "principii"

Dragnea, despre modificările legilor Justiţiei: Nu...

Autor: Mediafax

24.08.2017, 17:43 110

„Sincer, eu nu înţeleg ce e cu atâta agitaţie. Am văzut grupări, instituţii, s-au năpustit. Eu am înţeles că ieri au fost prezentate nişte principii, propuneri, nici măcar nu au apărut proiectele de legi. E cale lungă. Am înţeles că o să trimită nişte proiecte de legi la CSM, pentru un aviz, după care o să ajungă în Parlament, unde o să se dezbată. Nu trebuie omorât un om că are nişte păreri, nişte propuneri. Nu e vorba nici de Ordonană, nici de lege promulgată. Mie mi se pare că s-au grăbit toţi, inclusiv preşedintele”, a spus Dragnea.

„Nu am înţeles foarte bine supărarea domnului preşedinte pentru că, repet, sunt nişte principii aici. Nici nu vreau să mă bag în comentarii. O să avem timp şi ocazii să comentăm aceste proiecte când vor ajunge în Parlament”, a adăugat Dragnea.

El a spus că nu ştia în prealabil despre aceste propuneri de modificare a legilor Justiţiei.

Întrebat cum a reacţionat atunci când le-a văzut, Dragnea a răspuns: „Eu nu reacţionez. Nu mă năpustesc”.

„Noi vorbim de nişte propuneri care vor deveni proiecte de legi şi vor fi dezbătute în Parlament, aşteptate de întreaga societate. Ca cineva, indiferent ce experienţă are, să reacţioneze instantaneu, după o oră, două, trei, mie mi se pare o abordare ori pur personală, ori foarte superficială”, a adăugat Dragnea.

El a arătat că despre aceste propuneri de modificare vor opina specialişii şi grupurile profesionale, iar Parlamentul va analiza aceste puncte de vedere atunci când le va dezbate.

„Deci e cale lungă până se vor adopta proiectele de legi. Eu propun să fim mai calmi, să aşteptăm proiectele de legi, atunci o să vedem în ce formă finală vor fi”, a spus Dragnea.

Întrebat dacă are un calendar privind dezbaterea şi adoptarea acestor modificări în Parlament, Dragnea a răspuns: „Să vedem când iese avizul de la CSM. Anul acesta sigur intră în Parlament”.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO