Politică

Dragnea, lui Grindeanu: Stabilitatea unei ţări nu stă într-o persoană

Dragnea, lui Grindeanu: Stabilitatea unei ţări nu stă...

Autor: Liviu Dadacus

11.06.2017, 20:22 82

„Azi noapte am vorbit ultima oară cu premierul. Rămân puţin suprins de declaraţie, dar cu tot calmul pe care îl am spun că e greu să îmi spună mie cineva că eu nu ţin la stabilitatea unei ţări. Nimeni nu poate să-mi spună lucrul ăsta”, a spus Dragnea la România Tv, întrebat despre apelul lui Grindeanu.

El a dat exemplul perioadei alegerilor şi a campaniei, când au existat momente tensionate şi „o nervozitate mare”.

„Eu nu am marşat atunci la a stimula, la a incita, la a adopta anumite acţiuni care ar fi degenerat în instabilitate. Sunt destul de responsabil. Îi mulţumesc premierului pentru grija pe care o poartă pentru stabilitate”, a spus Dragnea.

El a arătat, referindu-se la afirmaţia premierului privind „alte alegeri”, că nu este cazul şi nu este vorba de a avea alte alegeri.

„În afară de aceste afirmaţii, predicţii, ar trebui să ne uităm la programul de guvernare. Săptămâna viitoare vom adopta decizii în CExN – poate fi o decizie ca Guvernul să rămână aşa cum e, sau pot apărea schimbări”, a mai spus Dragnea.

El l-a ironizat pe Grindeanu, arătând că nu are experienţa politică a acestuia, dar atrăgându-i atenţia că stabilitatea unei ţări nu stă într-o persoană.

„Eu nu am experienţa politică a premierului. (...) Eu nu am vorbit de persoane în campanie. Stabilitatea unei ţări nu stă într-o persoană”, a subliniat Dragnea.

Premierul Sorin Grindeanu a postat, duminică seara, pe contul său de Facebook, în contextul informaţiilor apărute privind schimbarea sa din funcţie, un apel la stabilitate şi predictibilitate, în care arată că nu e nevoie de noi „schimbări”, noi „crize politice” şi „eventual alte alegeri”.

„România are astăzi în faţă mai multe oportunităţi, care ne pot îndrepta decisiv pe drumul progresului şi prosperităţii. Dar pentru asta avem nevoie de stabilitate şi predictibilitate. Votul din decembrie 2016 ne-a arătat că şi românii vor acelaşi lucru: un Guvern cu largă susţinere parlamentară şi stabil. Această încredere pe care ne-au acordat-o românii nu poate fi înşelată cu noi schimbări, noi crize politice, eventual alte alegeri - într-un cuvânt INSTABILITATE”, a scris Grindeanu pe Facebook.

El a arătat că vizita lui Klaus Iohannis în SUA a relansat parteneriatul strategic cu SUA, iar întâlnirile pe care le-a avut în Israel, Austria, Franţa şi Croaţia şi contactele cu oficiali UE fac parte din acest efort de a merge în aceeaşi direcţie, aceea de a arăta că România este capabilă să-şi respecte promisiunile şi că investitorii pot avea încredere în România.

„Depinde de noi să arătăm că suntem o naţiune unită şi determinată să meargă pe drumul cel bun. Cred că dialogul între Preşedinţia României, Senat, Camera Deputaţilor si Guvern este important. Ca români, avem în faţă aceste oportunităţi. Doar trebuie să avem suficientă maturitate politică şi viziune să şi profităm de ele. De aceea, România are nevoie de stabilitate si predictibilitate!”, a adăugat Grindeanu.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO