Politică

Dumitru Buzatu, preşedintele PSD Vaslui, despre CExN: Sper să nu continue cursa excluderilor, dar s-ar putea ca Firea să-şi dorească să fie exclusă

Dumitru Buzatu, preşedintele PSD Vaslui, despre CExN:...

Autor: Ionel Dancu

18.11.2018, 17:30 67

Preşedintele PSD Vaslui, Dumitru Buzatu, a declarat duminică, pentru MEDIAFAX, că speră să nu continue „cursa excluderilor” la şedinţa CExN de luni, dar depinde şi de ce îşi doreşte Gabriela Firea, el menţionând că s-ar putea ca primarul Capitalei să vrea să-şi piardă calitatea de membru de partid.

„În principiu, convocarea este pentru a stabili coordonatele remanierii şi pentru a asculta raportul prim-ministrului. E posibil să apară şi alte elemente în discuţie, de exemplu situaţia aceasta legată de poziţiile dnei Firea, pentru că e o chestiune care se desfăşoară în mod curent. În măsura în care această chestiune nu găseşte o soluţionare, tot timpul vom avea de-a face cu o chestiune din aceasta destul de confuză. La urma urmei oricât de tensionată ar fi o situaţie, la un moment dat, mai bine sau mai rău, trebuie încheiată”, a declarat duminică, pentru MEDIAFAX, liderul PSD Vaslui, Dumitru Buzatu.

Acesta a adăugat că s-ar putea ca primarul Capitalei, Gabriela Firea, să-şi dorească să fie exclusă din PSD.

„Eu sper ca cursa aceasta a excluderilor să nu continue, dar asta depinde şi de cei implicaţi, de ce anume doresc, în speţă ce doreşte dna Firea. Doreşte să ajungă la un consens cu cei din conducerea partidului, doreşte să continue aceasta din motive variate personale sau de altă natură, doreşte să fie exlusă? Pentru că s-ar putea să îşi dorească să fie exclusă şi atunci să facă treaba asta cu mare tam-tam”, a indicat Buzatu.

Liderul PSD Vaslui a adăugat că este posibil ca discuţia despre remaniere să nu se încheie în şedinţa CExN de luni.

„Cred că mai degrabă mâine va fi prezentat raportul prim-ministrului şi se va discuta asupra persoanelor şi a propunerilor care se vor face. S-ar putea să nu se încheie discuţia mâine, depinde cât de activi vor fi activi colegii noştri şi câte probleme vor ridica”, a arătat Buzatu.

Secretarul general adjunct al PSD, Codrin Ştefănescu, a declarat vineri, pentru MEDIAFAX, că în şedinţa CExN al partidului va fi discutată remanierea şi că este „obligatoriu” ca social-democraţii să tranşeze situaţia vicepreşedintelui Gabriela Firea, care prin declaraţiile sale „afectează întregul partid”.

Comitetul Executiv Naţional al PSD se va reuni, luni, de la ora 11.00, la Parlament, potrivit unui anunţ al partidului.

Gabriela Firea a declarat, vineri, că îşi aşteaptă „sentinţa” la Comitetul Executiv PSD şi că nu vor fi surprize în privinţa situaţiei sale, întrucât ştie că „se doreşte” să fie înlăturată de la conducerea PSD Bucureşti şi Ilfov pentru că cei care sunt în dezacord cu liderul PSD sunt „decapitaţi”.

Primarul Capitalei a mai spus marţi că se află pe „black-list-ul (lista neagră - n.r.)” lui Liviu Dragnea.

În şedinţa CExN pentru remaniere, liderii PSD vor analiza un raport intern privind îndeplinirea programului de guvernare pe domenii de activitate, precum şi un al doilea raport, al premierului Viorica Dăncilă, vizavi de activitatea fiecărui ministru.

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declarat, vineri, că nu ştie dacă va fi remaniat sau nu, însă a subliniat că nu este „bătut în cuie” în această demnitate.

Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici (PSD), a declarat pe 8 noiembrie, la Parlament, pe tema remanierii guvernamentale, că el nu a primit reproşuri de la premierul Viorica Dăncilă dar că un ministru nu are cum să rezolve toate problemele chiar dacă ar lucra „zi şi noapte încontinuu”.

Ministrul Transporturilor, Lucian Şova (PSD), a spus la sfârşitul lunii octombrie, la Parlament, că se simte „flatat” de faptul că numele său figurează pe listele pentru remanierea guvernamentală şi a indicat că nu are nimic să-şi reproşeze.

La rândul său, vicepremierul Viorel Ştefan a afirmat că nu poate să anticipeze dacă va mai rămâne sau nu în Guvern după remaniere, însă a precizat că merge pe proiectul şefiei ASF la care şi-a depus candidatura.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO