Politică

Dumitru Miron, ASE: În perioade de instabilitate, funcţionarul public din ministere nu face nimic

Dumitru Miron, ASE: În perioade de instabilitate,...

Autor: Adelina Mihai

27.04.2012, 16:22 459

Orice formă de instabilitate a unei ţări produce efecte negative în plan economic, pentru că o moţiune de cenzură care a doborât un guvern schimbă comportamentul agenţilor economici, este de părere profesorul Dumitru Miron de la Facultatea de Relaţii Economice Internaţionale din cadrul Academiei de Studii Economice.

“În perioade de instabilitate, fie ele politice sau de altă natură, nu se iau decizii semnificative pentru mediul de afaceri. Proiectele mari de investiţii aflate în derulare stau în stand-by, pentru că nu riscă nimeni să ia decizii pe fond de instabilitate, iar cei care voiau să ia decizii de investiţii nici nu se gândesc să înceapă noi proiecte până când situaţia nu se stabilizează”, a spus profesorul Miron.

În opinia sa, întreg mediul de afaceri va avea de suferit în urma adoptării moţiunii de cenzură, pentru că în cadrul ministerelor activitatea funcţionarilor va înceta.

“Funcţionarul public din ministere stă în expectativă, nu ştie ce să facă şi nu face nimic timp de câteva săptămâni într-o astfel de perioadă. Iar acest lucru va afecta mediul de afaceri”, a explicat el.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO