Politică

Emil Boc revendică din nou primăria Cluj-Napoca, după o cursă electorală câştigată cu 40,03 %

Emil Boc revendică din nou primăria Cluj-Napoca, după o cursă electorală câştigată cu 40,03 %

Autor: Mona Hera, Vasile Magradean

11.06.2012, 14:13 6086

Fostul premier Emil Boc, preşedinte al PDL, a redevenit primar al municipiului Cluj-Napoca, obţinând 40,03 la sută din voturi, în timp ce contracandidatul său de la USL, Marius Nicoară, a obţinut 38,97 la sută, potrivit rezultatelor finale furnizate de Biroul Electoral Municipal.

Preşedintele Biroului Electoral Municipal (BEM) Cluj-Napoca, judecătorul Petru Urs, a declarat, luni, corespondentului MEDIAFAX că Emil Boc a obţinut 53.674 de voturi (40,03 %) pentru funcţia de primar, în timp ce Marius Nicoară a obţinut 52.251 (38,97%).

Urs a precizat că este vorba despre rezultate finale.

Diferenţa dintre cei doi este de 1.423 de voturi.

Numărul voturilor valabil exprimate a fost de 134.058.

Reprezentanţii Biroului Electoral Judeţean (BEJ) Cluj vor prezenta la ora 19.00 alte rezultate finale ale alegerilor din judeţ.

Candidatul PDL Cluj la Primăria Cluj-Napoca, Emil Boc, redevine primar, obţinând 53.713 voturi, faţă de cele 52.205 voturi obţinute de candidatul USL, Marius Nicoară, arăta numărătoarea paralelă făcută de PDL Cluj.

Preşedintele PDL Cluj, Daniel Buda, a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, că în urma numărătorii paralele făcute pe baza proceselor-verbale, şi candidatul PDL la şefia Consiliului Judeţean Cluj, Alin Tişe, a obţinut mai multe voturi pe municipiu decât cel al USL, Horea Uioreanu.

Ulterior, candidatul USL la Primăria Cluj-Napoca, Marius Nicoară, a acuzat, luni, PDL şi pe candidatul formaţiunii, Emil Boc, de săvârşirea de fraude la alegerile locale şi a sesizat Biroul Electoral Municipal (BEM), cerând renumărarea voturilor în 12 secţii de votare.

Nicoară a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, că USL Cluj contestă modul în care PDL şi fostul prim-ministru au înţeles să organizeze alegerile la Cluj.

"Frauda a fost majoră peste noapte. USL Cluj contestă modul în care PDL şi fostul prim-ministru au înţeles să organizeze alegerile la Cluj. Am descoperit în ultimele ore tehnici de furt ale alegerilor locale de către Emil Boc şi echipa sa. Între orele 3.30 şi 5.30 au circulat taxiuri la secţii, nesunate de preşedinţii secţiilor de votare, taxiuri care veneau şi aşteptau. Preşedinţii ştiau că trebuie să iasă, se urcau în taxiuri neînsoţiţi de nimeni şi modificau pe drum procesele-verbale, predându-le ilegal la BEM. Avem documente aprobate de BEM în care apar diferenţe de 200 de voturi. Am cerut BEM renumărarea voturilor din 12 secţii de votare în care s-a aflat Emil Boc. Emil Boc a forţat o fraudă şi a protejat-o. Fraudarea a fost masivă", a spus Nicoară.

Candidatul USL a afirmat că Uniunea cere şi renumărarea voturilor anulate de la mai multe secţii de votare.

În replică, într-un comunicat de presă transmis luni după-amiază, Emil Boc spune că regretă că Marius Nicoară "recurge la astfel de arme nedemne şi nepotrivite cu statutul unui candidat la Primăria Cluj-Napoca".

"Emil Boc respinge în totalitate acuzaţiile lansate de candidatul USL, care nu au nimic de a face cu adevărul. Candidatul PDL regretă faptul că domnul Nicoară recurge la astfel de arme nedemne şi nepotrivite cu statutul unui candidat la Primăria municipiului Cluj-Napoca şi, de asemenea, faptul că domnia sa nu ştie să accepte cu demnitate înfrângerea într-o competiţie democratică, preferând să arunce cu acuzaţii neîntemeiate", se arată în documentul citat.

Duminică seară, exit poll-urile îl indicau pe Marius Nicoară câştigător al alegerilor pentru primăria Cluj-Napoca.

La alegerile locale din urmă cu patru ani, Emil Boc câştiga la Cluj cu peste 75 % la sută, fiind urmat de candidatul de atunci al UDMR, Laszlo Attila, care obţinuse sub 8 la sută.Ora 14:17

Candidatul PDL Cluj la Primăria Cluj-Napoca, Emil Boc, redevine primar, obţinând 53.713 voturi, faţă de cele 52.205 voturi obţinute de candidatul USL, Marius Nicoară, arată numărătoarea paralelă făcută de PDL Cluj, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Preşedintele PDL Cluj, Daniel Buda, a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, că în urma numărătorii paralele făcute pe baza proceselor-verbale, şi candidatul PDL la şefia Consiliului Judeţean Cluj, Alin Tişe, a obţinut mai multe voturi pe municipiu decât cel al USL, Horea Uioreanu, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Apreciez că puteam obţine mult mai mult. Emil Boc a câştigat alegerile pentru Primăria Cluj-Napoca cu o diferenţă de 1.508 voturi faţă de candidatul USL, Marius Nicoară. Conform numărătorii paralele efectuate de PDL Cluj în toate cele 159 de secţii din municipiu, Emil Boc a obţinut 53.713 de voturi, faţă de cele 52.205 voturi obţinute de Marius Nicoară. Aceste date nu mai pot fi schimbate. La Consiliul Judeţean Cluj am finalizat şi numărătoarea pe municipiu pentru candidatul nostru, Alin Tişe, care a obţinut 56.333 voturi faţă de candidatul USL, Horea Uioreanu, care a obţinut 47.378 voturi. Rezultă o diferenţă de 8.955 de voturi", a spus Daniel Buda.

Potrivit rezultatelor date publicităţii de BEJ Cluj, luni la prânz, Horea Uioreanu (USL) a obţinut 39,17 la sută din sufragii, el fiind urmat de Alin Tişe (PDL) cu 36,93 la sută. Pe locul al treilea s-a clasat candidatul UDMR Mate Andras, cu 12,40 la sută din voturi.

Duminică seară, exit poll-urile îl indicau pe Marius Nicoară câştigător al alegerilor pentru primăria Cluj-Napoca.La alegerile locale din urmă cu patru ani, Emil Boc câştiga alegerile locale cu peste 75 % la sută, fiind urmat de candidatul de atunci al UDMR, Laszlo Attila, care obţinuse sub 8 la sută.

AFACERI DE LA ZERO