Politică

Este oficial: Nicuşor Dan a demisionat din USR

Este oficial: Nicuşor Dan a demisionat din USR

Autor: Petriana Condrut

01.06.2017, 14:01 581

”Nu e nimic dramatic. E o construcţie cu mulţi oameni în care a apărut o majoritate care vrea să meargă într-o direcţie. Eu nu cred că direcţia e bună”, a declarat joi, Nicuşor Dan.

Acesta a precizat că nu a fost o decizie de moment. ”În şedinţa de duminică mi-am anunţat colegii de decizia mea, dacă votul va fi aşa cum a fost. Am revenit ieri cu un mail”, a mai spus Nicuşor Dan, care recunoaşte că ar fi amânat anunţul dacă decizia sa nu ar fi fost făcută publică de alţi colegi.

Cu toate acestea, nu exclude varianta de a reveni în partidul pe care l-a fondat, dar cu anumite condiţii.

”Partidul a luat o decizie printr-un organ de conducere, mai există două organe superioare pe care poate să le convoace partidul, conform Statutului partidului. Dacă partidul îşi schimbă politica pe această chestiune, care pentru mine este de principiu, sunt gata, dacă mă primesc şi ei înapoi, să mă întorc”.

Iar o altă variantă: ”O să aştept să apară un partid în care să mă regăsesc”, a spus Nicuşor Dan, care nu crede că va pune bazele unei noi formaţiuni.

Nicuşor Dan a părăsit partidul pe care l-a fondat şi condus, Uniunea Salvaţi România, nefiind de acord cu decizia de miercuri a Biroului Naţional al partidului de a nu susţine revizuirea Constituţiei în sensul definirii familiei ca uniunea dintre bărbat şi femeie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO