Politică

Eugen Teodorovici, fost ministru de Finanţe şi al Fondurilor Europene: Vom avea autostrăzi atunci când în funcţii cheie vor fi puşi profesionişti

Eugen Teodorovici, fost ministru de Finanţe şi al...

Autor: Mona Scarisoreanu

26.02.2017, 13:15 8316

“Orgoliul şi ipocrizia duc la punerea în funcţii cheie a unor oameni care nu cunosc lucrurile respective. În cazul şefilor de Autorităţi de Management trebuie să primeze doar criteriul performanţei şi cel al priceperii şi în niciun caz culoarea politică. Secretarii de stat, chiar şi miniştrii din aceste zone: Transporturi, Finanţe, Fonduri Europene... Trebuie puşi oameni care să nu aibă legătură cu partea politică neapărat. Când lucrurile vor funcţiona astfel, vom avea şi autostrăzi”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Eugen Teodorovici, fost ministru al Finanţelor, dar şi al Fondurilor Europene, în prezent senator PSD, membru în Comisia buget-finanţe a camerei superioare a Parlamentului.

Acesta spune că cele mai multe contestaţii în cazul licitaţiilor au apărut din cauza faptului că acestea au fost direcţionate către anumite firme: “Noi acum clamăm legislaţia. Nu! Trebuie să clamăm proasta calitate a documentelor de atribuire. Pentru că din cauza asta firmele contestă licitaţiile. De multe ori aceste licitaţii fie sunt direcţionate, fie se includ clauze abuzive, care favorizează anumită parte a pieţei şi de aici apar foarte multe contestaţii”.

Teodorovici arată că nu s-au construit autostrăzi nici cu bani de la bugetul de stat, nici din fonduri europene şi nici din împrumuturi externe.

“Din păcate oamenii politici puşi să gestioneze astfel de zone nu au avut tăria, competenţa şi înţelegerea necesară a acestui fenomen. Lucrurile nu sunt complicate. Sunt simple. Dar trebuie să ştii ce să faci”, a spus fostul ministru.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO