Politică

Eugen Teodorovici, ministrul Finanţelor: Agenţii economici din statele mai mici din UE au parte de un tratament diferit

Eugen Teodorovici, ministrul Finanţelor: Agenţii economici din statele mai mici din UE au parte de un tratament diferit

Autor: Maria Stan

30.10.2018, 20:00 341

Ministrul de Finanţe, Eugen Teodoroivi, a declarat, marţi, că agenţii economici din statele mai mici din UE, inclusiv România, au parte de un tratament diferit  în ţările unde încep să facă business. Teodorovici a adăugat că acest fapt înseamnă un minus din punct de vedere bugetar.

„România există pe hartă. Există bine. Poate fi un exemplu pentru ceea ce înseamnă UE în ansamblul său şi nu numai. Cum să facem? Cred că este simplu. Să adăugam la cele patru criterii ale dl comisar încă unul şi foarte important şi pe care l-am menţionat şi astăzi în discuţia pe care am avut-o împreună şi anume reguli egale pentru toţi cei ce sunt în UE astăzi şi nu doar pe hârtie. Agenţii economici din statele mai mici poate, şi astăzi mă refer la România, au un tratament din păcate diferit în ţările unde încep să facă business, în ţările în care tranzitează, dacă vorbim de companiile de transport şi nu numai. Sunt exemple care din păcate aduc din punct de vedere bugetar un minus”, a declarat Eugen Teodorovici, la conferinţa „O politică de coeziune inclusivă pentru o Uniune mai apropiată de cetăţeni”.

De asemenea, ministrul de Finanţe a vorbit şi despre reglementarea regulilor de finanţare din spaţiul UE.

„Haideţi să vedem ce înseamnă riscul de ţară. Să-l definim şi veţi vedea că la finalul acestei analize argumentul nu se susţine. Vorbim de finanţare diferită între membrii UE, fie că sunt persoane juridice, fie că sunt persoane fizice, din start au plecat cu un declaj. Acelaşi business pe care vrei să l faci în România, în Cehia, în Croaţia şi în alte state mai mici din UE, deci pleci din start cu un handicap, cu un minun, pentru că nu poţi să fii pe piaţa unică la fel de competitiv ca un alt european, o altă companie europeană din vestul Europei”, a mai spus Teodorovici.

La conferinta „O politică de coeziune inclusivă pentru o Uniune mai apropiată de cetăţeni” au mai fost prezenţi premierul Viorica Dăncilă, preşedintele Senatului Călin Popescu Tăriceanu, ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, deputatul PSD, Florin Iordache, ministrul Fondurilor Europene, Rovana Plumb, şi ministrul delegat pentru Afacerile Europene, Victor Negrescu.

AFACERI DE LA ZERO