Politică

Eugen Teodorovici pune ANAF-ul la treabă: Fiscul trebuie să colecteze ca venituri la buget 30% din PIB, în 2019

Eugen Teodorovici pune ANAF-ul la treabă: Fiscul trebuie...

Autor: Alina Botezatu

08.02.2019, 15:19 842

Ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, a spus, vineri, că Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) trebuie să colecteze ca venituri la buget, în acest an, 30% din PIB.  

Ministrul Finanţelor a afirmat, vineri, într-o întâlnire cu presa, vineri că, în 2019, ANAF trebuie să îmbunătăţească modul în care colectează, să majoreze cu 6 miliarde de lei suma colectată faţă de anul trecut, respectiv până la 28% nivel al veniturilor în PIB.

„Creştere este importantă faţă de 2018, dar veniturile pe care trebuie să le aducă ANAF este de 30% din PIB, obligaţia ANAF pentru 2019. Este obligaţia ANAF pentru acest an, pentru că trebuie să luăm acele măsuri despre care vorbim an de an, fie că vorbim de o colectare a TVA, de scăderea veniturilor fiscale. ANAF va avea foarte mult de lucru. Din partea mea va avea parte de sprijin, dar nu voi face rabat de la măsuri pentru ca ANAF să facă ce am spus astăzi”, a mai spus Teodorovici.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO