Politică

Eugen Tomac, Liderul PMP, despre instituirea stării de urgenţă: Iohannis a luat decizia corectă

Eugen Tomac, Liderul PMP, despre instituirea stării de...

Autor: Diana Grigore

14.03.2020, 23:07 147

„Decretarea Stării de Urgenţă de către Preşedintele Iohannis este decizia corectă. Din trei motive: 1. Se pot lua măsuri mai tranşante în stoparea avansului epidemiei în conformitate cu OUG 1/1999. 2. Armata poate fi mobilizată pentru a ajuta autorităţile civile în impunerea respectării deciziilor dispuse de la nivel guvernamental. 3. Pot fi luate, în vederea limitării epidemiei, măsuri de restrângere a drepturilor şi libertăţilor cetăţeneşti”, scrie Eugen Tomac, pe Facebook.

El a subliniat că PMP a fost primul partid care a cerut instituirea stării de urgenţă şi face apel către români să rămână calmi şi să urmeze instrucţiunile autorităţilor.

„Încă o dată, #PMP face apel către români să rămână calmi şi să urmeze instrucţiunile venite din partea autorităţilor statului. Chiar dacă vor exista pârghii de acţiune ale instituţiilor statului pentru a se asigura că se respectă măsurile de izolare şi carantină, asta nu înseamnă că nu este în continuare nevoie de o cooperare voluntară din partea românilor. Cu răbdare şi înţelepciune, vom trece şi peste acest coşmarovirus. Dumnezeu să ajute România şi să-i protejeze pe români”, se mai arată în postarea lui Tomac.

Şi USR a reacţionat la anunţul preşedintelui privind instituirea stării de urgenţă.

„Guvernul trebuie să gestioneze cu înţelepciune prerogativele pe care le capătă prin instituirea stării de urgenţă. Prioritatea numărul 1 este limitarea efectelor crizei de sănătate publică, iar toate eforturile trebuie îndreptate în acea direcţie. De asemenea aşteptăm din partea guvernului planul de măsuri economice menite să limiteze efectele crizei asupra locurilor de munca, bugetelor publice şi companiilor”, se arată în postarea USR de pe Facebook.

Klaus Iohannis a anunţat că de luni, în România va fi declanşată starea de urgenţă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO