Politică

EXCLUSIV Trei metode prin care se fraudează bani publici, explicate de preşedintele ANAP

EXCLUSIV Trei metode prin care se fraudează bani...

Autor: Mona Scarisoreanu

23.12.2016, 14:02 296

„Marea spaimă a celor care au comportamente neconforme este legată de comunicare. Vedem că anunţul de atribuire al unui contract, care ar trebui să fie un fel de buletin informativ la finalul procedurii, prin care să ştim cine a câştigat, cu ce preţ, câţi competitori au fost, se publică cu întârziere sau, de multe ori, nu se publică deloc pentru a nu fi transparentă atribuirea”, a declarat, într-un interviu acordat MEDIAFAX, de Bogdan Puşcaş, preşedintele Agenţiei Naţionale pentru Achiziţii Publice (ANAP).

Acesta spune că o altă metodă este divizarea unui contract mai mare în mai multe contracte mici, pentru a eluda procedurile transparente şi pentru a atribui contractele prin diverse proceduri speciale care sunt mai puţin transparente.

„Pe de altă parte, negocierea fără publicarea prealabilă a unui anunţ de participare este folosită de multe ori în exces de autorităţile contractante. Acestea sunt cele trei moduri prin care se alterează eficienţa unei achiziţii publice”, a explicat Bogdan Puşcaş.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO