Politică

Fără precedent: După citirea unui raport devastator, ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a solicitat revocarea din funcţie a şefului DNA, Codruţa Kovesi

Fără precedent: După citirea unui raport devastator,...

Autor: Dragoş Dinu

22.02.2018, 19:23 1932

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a solicitat revocarea din funcţie a şefului DNA, Codruţa Kovesi. Decizia finală este la Klaus Iohannis. 

Ministrul nu a stat să răspundă la întrebările jurnaliştilor. 

După această solicitare a ministrului Justiţiei, raportul merge la preşedintele României, Klaus Iohannis, care trebuie să decidă dacă o demite sau nu pe Kovesi. 

"Pentru aceste fapte şi acte (n.r.: existente în raportul privind activitatea managerială a şefului DNA), de netolerat într-un stat de drept, în temeiul articolului 54, coroborat cu art 51 din legea 303/2004, cer declanşarea procedurii de revocare din funcţie a procurorului şef DNA. Prezentul raport va fi transmis secţiei de procurori a CSM şi către preşedintele României pentru a analiza şi decide în raport cu competenţele instituţionale pe care fiecare le are", a declarat Tudorel Toader, ministrul Justiţiei.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO