• Leu / EUR4.9211
  • Leu / GBP5.7073
  • Leu / USD4.6615
Politică

Firea, despre contestaţia USB: O pierdere trebuie tratată cu fair play. USB a încălcat legea electorală

Firea, despre contestaţia USB: O pierdere trebuie tratată cu fair play. USB a încălcat legea electorală

Autor: Departamentul Politic

07.06.2016, 11:46 7500

Gabriela Firea a declarat, marţi, referitor la cererea depusă de USB pentru renumărarea voturilor la Sectorul 1, că o pierdere trebuie tratată cu fair play şi că toate partidele au semnat procesele verbale, adăugând că USB a încălcat legea electorală chiar în ziua votului. 

Firea a spus, înaintea şedinţei Comitetului Executiv al PSD, că un câştig trebuie tratat cu responsabilitate, la fel şi "o pierdere trebuie să fie marcată de fair play".

"Cred că a veni cu astfel de informaţii nu este corect şi nu este un început bun în politică", a mai spus ea. Social-democrata a mai susţinut că toate partidele au semnat procesele verbale şi, dacă ar fi fost nereguli la vot, cel mai probabil PNL sau celalate formaţiuni ar fi contestat alegerile din Sectorul 1. "Nu cred că ne bănuiţi de legături primejdioase cu aceste partide", a mai spus Firea.

În acest context, ea a susţinut că poate prezenta dovezi că de fapt USB este singura formaţiune care a încălcat legea electorală chiar în ziua votului, prin mesajele din mediul online.

Întrebată dacă asta înseamnă că şi-a schimbat poziţia faţă de Nicuşor Dan căruia i-a propus în timpul campaniei postul de viceprimar, Firea a mai spus că atunci când spui că este nevoie de un suflu nou în politică trebuie să dovedeşti tu, în primul rând, că respecţi legea, nu să vii cu "minciuni" şi "dezinformări".

Duminică noaptea, după primele estimări, candidatul USB Clotilde Armand era dată drept câştigătoare la Primăria Sectorului 1, în faţa candidatului PSD Daniel Tudorache. Ulterior, potrivit rezultatelor parţiale, acesta a pierdut alegerile, la diferenţă mică faţă de Tudorache.

Uniunea Salvaţi Bucureştiul a cerut, marţi dimineaţă, renumărarea voturilor în Sectorul 1 al Capitalei, invocând discrepanţe statistice în privinţa numărului de voturi obţinut de candidatul USB, Clotilde Armand.

Surse din interiorul Biroului Electoral al Sectorului 1 au declarat pentru MEDIAFAX că solicitarea Uniunii Salvaţi Bucureştiul a fost primită marţi dimineaţă, în jurul orei 9.20, pe e-mail.

“Invocă discrepanţe statistice, în sensul că ei au un număr de voturi, iar rezultatul arată alt număr de voturi. Vom lua decizia după ce centralizăm toate procesele verbale“, au arătat sursele citate.

 
AFACERI DE LA ZERO
Principalele valute BNR - ieri, 13:15
EUR
USD
GBP
CHF
Azi: 4.9211
Diferență: 0,0386
Ieri: 4.9192
Azi: 4.6615
Diferență: -0,5058
Ieri: 4.6852
Azi: 5.7073
Diferență: 0,1949
Ieri: 5.6962
Azi: 4.9963
Diferență: 0,4544
Ieri: 4.9737