Politică

Florin Cîţu, întâlnire cu Derek Chollet, consilier politic al Departamentului de Stat

Florin Cîţu, întâlnire cu Derek Chollet, consilier...

Autor: Cosmin Pirv

26.03.2022, 18:10 91

Preşedintele Senatului Florin Cîţu s-a întâlnit sâmbătă cu Derek Chollet, consilier politic al Departamentului de Stat. Cei doi au discutat despre consolidarea flancului estic al NATO, despre situaţia din Ucraina şi despre  importanţa includerii cât mai rapide a României în Programul Visa Waiver.

Preşedintele Senatului Florin Cîţu a anunţat sâmbătă pe Facebook că anul acesta se aniversează 25 de ani de la lansarea Parteneriatului Strategic România - SUA.

„În acest context, am discutat cu Derek Chollet, consilier politic al Departamentului de Stat, despre identificarea unor noi domenii şi oportunităţi de cooperare cu SUA. Am reiterat necesitatea consolidării Flancului Estic al NATO, inclusiv prin întărirea prezenţei forţelor militare americane. Am transmis angajamentul României pentru creşterea la 2,5% din PIB a cheltuielilor de apărare şi intensificarea cooperării cu SUA pentru dezvoltarea capabilităţilor forţelor armate române”, a scris Cîţu pe reţeaua de socializare.

Cei doi au mai discutat despre importanţa asigurării securităţii energetice europene şi rolul României în acest proces.

De asemenea, au avut loc consultări pe tema situaţiei din Ucraina, a măsurilor luate în acest context, şi a modalităţilor de sprijinire a Ucrainei.

„Un alt subiect a fost importanţa includerii cât mai rapide a României în Programul Visa Waiver”, a mai aratat Florin Cîţu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO