Politică

Florin Cîţu nu va face parte din viitorul Guvern: PSD şi USR m-au dat jos, nu există compatibilitate

Florin Cîţu nu va face parte din viitorul Guvern: PSD...

Autor: Laura Buciu

24.10.2021, 10:41 42

Preşedintele PNL Florin Cîţu spune că nu există „compatibilitate” între el şi PSD sau USR, pentru că cele două partide l-au dat jos prin moţiune de cenzură. Cîţu afirmă că nu va fi premier în viitorul Executiv.

Florin Cîţu a fost întrebat, duminică, dacă va face parte din viitorul Guvern, iar el a răspuns: „În niciun caz”.

Premierul interimar a mai spus că între el şi PSD sau USR nu există compatibilitate, cele două partide având un rol esenţial în căderea Guvernului pe care l-a condus.

„Moţiunea, tot Congresul din 2021 a fost despre lupta mea cu PSD. Faptul că PSD m-a dat jos pe mine şi împreună cu USR este clar că aici nu există compatibilitate. În ceea ce priveşte viitorul, PNL are un mesaj foarte clar: nnoi suntem aici pentru a implementa liberalismul în România. Ceea ce înseamnă că lucrurile nu sunt compatibele cu ceea ce a spus PSD până acum”, a afirmat Florin Cîţu, întrebat dacă după perioada de tranziţie de 3 sau 6 luni PSD şi PNL vor putea intra împreună la guvernare, formând USL 2.

Cîţu a mai spus că el l-a propus pe Nicolae Ciucă pentru a fi premier, iar acum este rolul celorlalte partide să fie responsabile şi să voteze Guvernul.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO