Politică

FMI susţine coşul pensionarului, cu condiţia să nu producă abuzuri sau fraude

Autor: Florin Ciolac

29.07.2011, 16:45 312

Preşedintele UNPR, Marian Sârbu, a declarat, vineri, căreprezentanţii FMI, BM şi ai CE s-au declarat de acord cu proiectulguvernamental privind coşul pensionarului, cu condiţia ca aplicareaacestuia să nu producă abuzuri sau fraude.

Sârbu a afirmat, după întâlnirea dintre liderii UNPR şidelegaţia Fondului Monetar, Comisiei Europene şi Băncii Mondiale,că membrii delegaţiei au arătat că nu au nimic împotrivaproiectului privind coşul pensionarilor.

Argumentele reprezentanţilor FMI au fost că nu sunt implicatecheltuieli bugetare, a adăugat preşedintele UNPR.

El a menţionat că oficialii străini au solicitat atenţie laaplicarea acestui proiect, pentru a se evita posibila apariţie aunor abuzuri sau a unor încercări de fraudare.

Potrivit lui Sârbu, Guvernul urmează să adopte, în treisăptămâni, Hotărârea de Guvern pentru aplicarea coşuluipensionarului.

Guvernul a avizat, miercuri, printr-un memorandum, proiectul desprijin pentru pensionari prin introducerea "coşului desolidaritate".

Proiectul prevede acordarea lunar, contra cost, dar la "preţulcel mai scăzut posibil", a unui pachet conţinând alimente de bază,precum făină, zahăr, ulei, mălai şi orez.

Programul de distribuire către pensionari a unor produsealimentare de bază la preţuri reduse, aprobat miercuri de Executiv,a fost derulat anterior de Guvernul PSD sub forma magazinelor"Economat" şi criticat la acea dată de actualul preşedinte TraianBăsescu, atunci lider PD şi primar al Capitalei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO