Politică

Fondatorul Publicjob.ro, numit consilier personal al premierului Ponta

Fondatorul Publicjob.ro, numit consilier personal al premierului Ponta

Autor: Adelina Mihai

04.12.2012, 00:08 1739

Cristian Botan, tânărul doctorand de 25 de ani despre care ZF a scris încă din luna septembrie că a făcut un portal (Publicjob.ro) care să reunească toate posturile vacante publicate de instituţiile statului, a fost numit consilierul personal al premierului Victor Ponta.

"Pentru început, vom prelua site-ul său ca pagină oficială de anunţuri privind posturile publice. Ulterior, vom veni cu o dezvoltare interesantă şi pe zona legislativă", a motivat premierul Ponta pe blogul personal recrutarea lui Botan. Anunţul premierului a fost făcut după ce, în urmă cu o zi, premierul a anunţat pe blogul său că va pregăti un "transfer-surpriză" în echipa de la Guvern.

La o lună după apariţia articolului în ZF, Botan a transmis o scrisoare deschisă premierului Ponta prin care îi solicita o transparentizare a activităţii guvernamentale şi prin care îi exemplifica mai multe anomalii întâlnite în cadrul procedurilor de angajare în sectorul public.

"Sperăm ca într-un viitor iarăşi foarte apropiat - publicjob.ro sau cum se va numi el sub forma patronată de Guvern - să includă toate funcţiile bugetate din fondurile centrale sau din fondurile locale", a spus Cristian Botan, în cadrul unei conferinţe organizate la Palatul Victoria.

Decizia de numire în funcţie a lui Botan la mai puţin de o săptămână până la alegerile parlamentare arată că Victor Ponta "e un ageamiu şi un om în derută", care "îşi ia peste picior propriul guvern", potrivit purtătorului de cuvânt al ARD (Alianţa România Dreaptă), Traian Ungureanu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO