Politică

Foşti directori ai Hidrocentrale Curtea de Argeş, trimişi în judecată pentru corupţie

Foşti directori ai Hidrocentrale Curtea de Argeş,...

Autor: Departamentul Corespondenti

14.07.2016, 13:28 161

Procurorii DNA Piteşti i-au trimis în judecată, în stare de libertate, pe fostul director al Sucursalei Hidrocentrale Curtea de Argeş, Constantin Metehoiu, pe fostul director adjunct tehnic al Sucursalei Hidrocentrale Curtea de Argeş, Florian Oprea, şi pe un fost inginer în cadrul Serviciului Tehnic al Sucursalei, Ştefan Vulparu, alături de mai mulţi oameni de afaceri.

Anchetatorii susţin că, în perioada 2011-2012, Florian Oprea, în calitate de director adjunct tehnic al Sucursalei Hidrocentrale Curtea de Argeş şi Arman Vasile, în calitate de director tehnic al S.C. Filiala pentru Reparaţii şi Servicii Hidroserv Curtea de Argeş S.A., cu ajutorul altora, nu şi-au îndeplinit corespunzător atribuţiile de serviciu, în ceea ce priveşte încheierea a opt contracte referitoare la implementarea unor sisteme software.

Contractele respective au fost atribuite în mod preferenţial unor firme controlate de mai mulţi oameni de afaceri.

"Pentru a disimula originea ilicită a sumei de 2.032.908,47 lei, inculpaţii Dima Teodor, Metehoiu Bogdan-Alexandru şi Dragu Vlad-Alexandru au creat un mecanism prin care în relaţia cu Hidrocentrale Curtea de Argeş au interpus 4 entităţi-persoane fizice autorizate. Astfel, banii respectivi au fost transferaţi în mod repetat din conturile acestor entităţi în conturi personale, operaţiuni urmate de retragerea acestora prin folosirea instrumentelor electronice sau retrageri în numerar", se arată într-un comunicat al Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

Prejudiciul în acest caz se ridică la 8.192.817,35 lei, sumă cu care S.C. Hidroectrica S.A. s-a constituit parte civilă în dosar.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Argeş, cu propunere de a se menţine măsurile asigurătorii dispuse în cauză.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO