Politică

Fostul deputat PDL Florin Anghel, audiat la DNA Ploieşti, într-un dosar privind fapte de corupţie

Fostul deputat PDL Florin Anghel, audiat la DNA Ploieşti, într-un dosar privind fapte de corupţie

Autor: Daciana Ilie

10.12.2015, 12:46 131

Florin Anghel, care a fost preşedinte al Consiliului Judeţean (CJ) Prahova şi deputat PDL, a venit, joi, în jurul orei 11.00, la sediul DNA Ploieşti unde, potrivit unor surse judiciare, a fost citat în calitate de suspect, într-un dosar privind fapte de corupţie, transmite coresponentul MEDIAFAX.

La intrare, el a declarat jurnaliştilor că nu ştie pentru de ce a fost citat la audieri.

Potrivit unor surse judiciare, Florin Anghel este suspectat de instigare la abuz în serviciu, într-un dosar în care au calitatea de suspecţi şi fiica preşedintelui suspendat al CJ Prahova, Mircea Cosma, dar şi fostul consilier judeţean Dănuţ Cornea.

Conform surselor citate, Dănuţ Cornea este acuzat de abuz în serviciu, iar Andreea Cosma de complicitate la abuz în serviciu şi complicitate la instigare la abuz în serviciu.

Potrivit anchetatorilor, în acest dosar este vorba despre vânzarea subevaluată a unor terenuri pe care CJ Prahova le-a primit în urma unui schimb cu Ministerul Apărării, în zona ”Ciuperceasca” din judeţul Prahova. Implicarea fiicei şefului CJ Prahova în acest caz constă în faptul că prin biroul notarial al acesteia au avut loc toate tranzacţiile cu terenuri subevaluate.

Florin Anghel este unul dintre cei mai cunoscuţi oameni de afaceri din Prahova. El a condus Consiliul Judeţean în perioada 2004-2008, iar între 2008 şi 2012 a fost deputat din partea PDL, dar şi prim-vicepreşedinte al PDL Prahova, organizaţie condusă în acea perioadă de Roberta Anastase.

În 2012, Florin Anghel s-a retras din viaţa publică, iar în colegiul în care el a fost deputat a candidat fiul său, Alexandru Anghel. Acesta nu a fost ales parlamentar, pierzând în favoarea candidatului USL de la acea vreme, deputatul Virgil Guran.

AFACERI DE LA ZERO