Politică

Fostul europarlamentar Mircea Diaconu şi-a anunţat intenţia de a candida la prezidenţiale

Fostul europarlamentar Mircea Diaconu şi-a anunţat...

Autor: Diana Grigore

25.08.2019, 16:10 799

Fostul europarlamentar independent Mircea Diaconu şi-a anunţat, duminică, intenţia de a candida la alegerile prezidenţiale. El cere sprijinul cetăţenilor, ONG-urilor şi partidelor politice. Pentru a candida ca independent, Diaconu are nevoie de 200.000 de semnături.

„Intenţia mea este de a încerca să candidez la prezidenţiale. Azi doar spun că aş încerca pentru că sunt suficient de enervat, de nemulţumit şi simţ că e nevoie de asta. Faptul că vreau nu înseamnă că şi pot. Trebuie să strâng 200.000 de semnături, aporoape imposibil. Fără un sprijin din partea oricui, cetăţenilor, asociaţii de toate felurile. În 2014 am cerut acelaşi gen de sprijin care a venit de la cetăţeni. Posibil ca din nou acum, cerând sprijinul, să se reactiveze această imensă masă de oameni. Există o formă de solidaritate cetăţenească”, a anunţat Mircea Diaconu, în cadrul unei conferinţe de presă.

Întrebat dacă ar cere ajutorul Pro România sau ALDE, Mircea Diaconu a răspuns: „Dacă eu cer un sprijin pentru un vis unde e negocierea? Ce să negociez? Nu există aşa ceva. Cu orice grupare sau persoană sunt deshis şi fericit dacă ar veni alături de mine. Cer sprijin la toată lumea”

Potrivit legii în vgoare, Mircea Diaconu are nevoie de 200.000 de semnături.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO