Politică

Fostul sef al Agentiei Antidrog il implica pe ministrul David intr-un scandal cu droguri

18.11.2008, 19:48 69

Abraham a spus luni seara la B1TV ca politia a gasit in 1995, in locuinta actualului ministru, 10 pastile de LSD, 9 de amfetamina si 0,4 grame de cocaina.
Abraham, care la acea vreme era sef al Directiei de Cercetari Penale, spune ca a vazut declaratiile pe care le-a dat David si ca actualul ministru ar fi spus ca a consumat ocazional droguri.
Cristian David a admis intr-un interviu la radio ieri dimineata ca a dat declaratii la politie in cazul unui cetatean olandez acuzat de trafic de droguri in tara sa natala. El a spus insa ca nu a consumat droguri si ca politia ar fi cerut audierea sa pentru ca olandezul, asociatul sau in afaceri, inchiriase o locuinta in Bucuresti de la prietena lui David de la acea vreme, iar actualul ministru ar fi avut o dublura a cheilor de la apartament.
"Singurul lucru adevarat este ca in viata mea a existat un cetatean olandez care a avut o problema, dar care nu avea de-a face cu mine. Eu nu am nicio implicare directa cu aceasta poveste", a spus David.
Ministrul internelor a mentionat ca in acea perioada cetateanul olandez era retinut in Olanda, iar politistii au verificat locurile in care statea si in care isi desfasura afacerile. El a precizat ca i-a fost verificata locuinta, iar el a fost rugat sa aduca o dublura a cheilor. "Am dat intreaga mea colaborare politistilor pentru aflarea adevarului", a spus ministrul David. El a adaugat ca il va da in judecata pentru calomnie pe Abraham.
Potrivit ministrului, afirmatiile facute de Abraham sunt dezonorante pentru un fost sef de Politie, "o practica urata care arata vechimea de dinainte de 1998". Daca generalul Abraham a avut informatii, "trebuia sa le puna de la inceput pe masa, nu sa faca un joc politic", a mai spus ministrul.
David candideaza pentru un nou mandat de senator in Vaslui din partea PNL, iar declaratiile lui Abraham ii pot afecta campania, spun apropiatii sai.
Abraham a fost intrebat de ce a iesit cu aceste dezvaluiri acum, insa a sustinut ca abia recent a facut legatura intre fostul nume de familie al ministrului - Troaca - si persoana acestuia. Demnitarul si-a schimbat numele din Troaca in David in urma casatoriei.
"Vin cu aceste lucruri acum, fiindca am facut legatura dintre 'Troaca si David' abia in momentul in care am observat ca acesta ma evita cu obstinatie. Lucrul mi s-a parut total nefiresc, in conditiile in care eram secretar de stat la Interne si atunci am inceput sa caut sa vad ce are cu mine de ma ocoleste", a spus fostul sef al Agentiei.
"Am facut aceste dezvaluiri fiindca Cristian David ocupa un minister foarte important. Daca era ministrul agriculturii, poate as fi tacut, dar ocupa o pozitie vitala si este o persoana santajabila", a spus Abraham.
David spune insa ca fostul sef al Agentiei Antidrog vrea doar sa se razbune pentru ca a fost pensionat.
"Este frustrant pentru un fost sef de Politie ca nu mai este in functie, pentru inegalabilele sale calitati. Si-a improspatat memoria acum ca are timp si nu mai e preocupat cu deplasarile internationale unde statea cu saptamanile si discuta problema drogurilor din alte state, mai putin din Romania", a mai adaugat David.
Agentia Nationala Antidrog a fost una dintre cel mai bine finantate agentii guvernamentale si a primit cinci milioane de euro in 2008 pentru programe pentru combaterea consumului de droguri. Abraham, care a condus Agentia Nationala Antidrog din martie 2003, cand la conducerea ministerului de interne era Ioan Rus (PSD), a fost pensionat la inceputul lunii noiembrie. Presa a relatat ca Abraham, ca sef al Agentiei, ar avea un venit lunar de 23.300 RON, insa chestorul a spus ca mai castiga bani si din activitati didactice.
Abraham a mai fost acuzat ca favorizeaza nepotismul, intrucat multi din angajatii Agentiei erau rude ale unor angajati din Ministerul de Interne, de la Aparare sau din Serviciile Secrete. Fostul sef al agentiei a spus ca toate angajarile s-au facut in urma unor concursuri si ca nu a facut discriminari pe motiv de rudenie.
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO