Politică

Fostul şef al SRI, George Maior, este audiat de procurorii DNA într-un dosar de corupţie

Fostul şef al SRI, George Maior, este audiat de...

Autor: Mihaela Gidei

10.09.2019, 16:14 272

Fostul şef SRI, George Maior, este audiat de procurorii DNA, la ora transmiterii ştirii, în calitate de martor, într-un dosar de corupţie, au declarat surse judiciare, pentru MEDIAFAX.

Potrivit surselor citate, George Maior, ambasador al României în SUA şi fost director al SRI, are calitatea de martor într-un dosar de corupţie. El este audiat, la ora transmiterii ştirii, la sediul DNA:

Potrivit informaţiilor apărute in spaţiul public, audierea ar avea legătură cu vizita efectuată de fostul lider PSD Liviu Dragnea în SUA în anul 2017.

De altfel, la finalul anului trecut, fostul preşedinte PSD spunea că are informaţii potrivit cărora i-a fost făcut un dosar penal cu privire la deplasarea sa în America, atunci când Liviu Dragnea a participat la ceremonia de învestire a lui Donald Trump în calitate de preşedinte al SUA. În fotografiile apărute publice la acera vreme, fostul lider PSD se vedea în cadru cu Sorin Grindeanu şi Donalt Trump.

Elliott Broidy este cel care i-a invitat, în calitatea sa de vicepreşedinte al Comitetului de învestire a preşedintelui Statelor Unite, pe liderul PSD Liviu Dragnea şi pe fostul premier Sorin Grindeanu la ceremonia de învestire a lui Donald Trump, din ianuarie 2017.

Ulterior, procurorii au deschis o anchetă în care era vizat Elliot Broidy, acesta fiind acuzat că şi-a folosit influenţa pentru consolidarea relaţiilor de afaceri cu lideri străini, potrivit Associated Press.

Procurorii anchetează dacă Broidy şi-a folosit influenţa pe lângă preşedintele Donald Trump pentru câştiguri persoanle şi încălcarea Legii privind Practicile Străine Ilegale, care interzice cetăţenilor americani să ofere oficialilor străini beneficii pentru a obţine avantaje economice. Aceste beneficii se referă la invitaţia adresată oficialilor străini la procedura de învestitură a lui Donald Trump.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO