Şeful misiunii FMI în România, Jeffrey Franks, spune că observă, comparând cu un an sau doi în urmă, o ameliorare a activităţii economice în România şi are sentimentul că "hopul" a fost trecut.
"Mergând pe străzile Bucureştiului şi făcând comparaţia cu un an, doi în urmă, observ o ameliorare a activităţii economice. În loc să văd magazine care se închid, văd magazine care se deschid. Cred că există sentimentul că am trecut hopul", a spus Franks la emisiunea "După 20 de ani", difuzată duminică la Pro TV.
Cu toate acestea, el admite că percepţia este una superficială.
"Am călătorit în alte părţi ale ţării şi aş vrea să fac mai mult pentru ele, deoarece condiţiile diferă foarte mult de la o regiune la alta", a continuat Franks.
Vorbind despre situaţia sa, oficialul FMI a spus că este mulţumit cu viaţa pe care o duce, are "un salariu adecvat" la FMI, dar nu acordă o foarte mare atenţie aspectelor care ţin de modă.
"În cazul meu, primesc un salariu adecvat de la FMI, duc o viaţă destul de bună, aşa că n-am pretenţii de mai mult. (…) Mărturisesc că nu sunt expert în domeniul modei şi nu mă uit mai deloc la cât de scump este costumul cuiva sau la ce fel de ceas poartă. Nici nu observ lucrurile acestea într-o întâlnire cu autorităţile, sunt atent numai la chestiunile economice pe care le discutăm", a afirmat Franks.
El a arătat că poziţia de angajat al FMI îi oferă oportunitatea să să cunoască ţări diferite şi culturi diferite.
Referindu-se la evoluţia economiei eomâneşti în 2012, Franks a afirmat că estimarea de creştere de 2% s-ar putea să nu fie atinsă dacă se va agrava criza europeană sau dacă vor mai apărea alte şocuri negative.
"Există totuşi riscuri. Dacă se agravează criza europeană sau dacă apar alte şocuri negative, cifra poate scădea", a mai spus oficialul FMI.
Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels