Politică

Fuziunea PNL - PDL, validată în Congres cu unanimitate

Fuziunea PNL - PDL, validată în Congres cu unanimitate

Autor: Emma Toader

26.07.2014, 13:32 495

Protocolul de fuziune dintre PNL şi PDL fusese adoptat şi separat de reprezentanţii PNL, respectiv ai PDL.

După citirea protocolului de fuziune de către europarlamentul PDL Daniel Budea şi votarea acestui document, în unanimitate, preşedintele PDL Vasile Blaga şi liderul PNL Klaus Iohannis şi-au strâns mână în aplauzele liderilor şi a democrat-liberalilor prezenţi la congres.

"Cei care, din diferite motive, au încurajat sau încă mai încurajează formulele unei drepte divizate, fac indirect jocul PSD-ului. Pentru că nu există o fericire mai mare pentru PSD
decât o dreaptă scindată şi măcinată de orgolii", a arătat Iohannis.

Liderul liberal a mai afirmat că primul obiectiv al noului partid sunt alegerile prezidenţiale.

”În perioada următoare, va fi demarată o analiză sociologică pentru desemnarea candidatului din partea dreptei, acest proces urmând a fi finalizat în prima parte a lunii august. Oricare va fi persoana desemnată, ea va beneficia de tot sprijinul nostru. Pentru alegerile prezidenţiale din luna noiembrie, vom merge împreună în alianţa electorală PNL-PDL", a spus Klaus Iohannis.

El le-a mulţumit colegilor pentru "solidaritatea" de care au dat dovadă şi şi-a exprimat recunoştinţa faţă de dorinţa liberalilor de angrenare în acest important proiect care speră să aibă ca finalitate câştigarea alegerilor prezidenţiale.

"De astăzi, mergem împreună în această construcţie cu ideea de a câştiga. Şi nu a câştiga pentru noi, ci a câştiga pentru România. De ce? Pentru că România are nevoie de dreapta. Pentru că România are nevoie de altceva. Pentru că România are nevoie de un altfel de preşedinte, un preşedinte care să fie deopotrivă ferm, dar şi deschizător de dialog social şi politic. Pentru ca Romania are nevoie de marele Partid National Liberal", a arătat Iohannis în finalul discursului său.

Victor Ponta reaminteşte că, în timp ce în data de 26 iulie 2012 reprezentanţii PSD şi PNL au organizat mitingul USL pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu, doi ani mai târziu, la aceeaşi dată, are loc Congresul pentru aprobarea fuziunii PNL-PDL.

La "26 iulie 2012, la Romexpo se aflau liderii USL ( adică PSD, PNL, PC , Sorin Oprescu şi mulţi alţii ) alături de românii care doreau să pună capăt «Regimului Băsescu» . În Piaţa Revoluţiei erau Băsescu şi oamenii lui ( Blaga, MRU, Macovei şi alţi susţinatori si profitori ai aceluiaşi "Regim"!)", scrie Ponta pe Facebook.

El adaugă că la "26 iulie 2014 - la Palatul Parlamentului se reunesc reprezentanţii «Regimului Băsescu» ( tot Blaga, MRU, Macovei şi alţii la fel) ca să se unească cu reprezentanţii PNL ( parlamentari, preşedinţi, primari şi alţi demnitari aleşi toţi în funcţii în 2012 ca reprezentanţi ai USL care atunci luptau cu «Regimul»!)".

Concluzia lui Ponta este că "trădătorii câştigă întotdeauna doar pe termen foarte scurt, dar ruşinea lor e compensată de o funcţie în «Partidul cu 100 de conducători» ( sau o reunire a " nebunilor şi mişeilor" sub acelaşi acoperiş!)".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO