Politică

Gabriel Biriş: Începând cu ziua de astăzi, USL va scădea în sondaje

Gabriel Biriş: Începând cu ziua de astăzi, USL va...

Autor: Adelina Mihai

27.04.2012, 16:14 2461

Demiterea Guvernului Ungureanu în urma adoptării moţiunii de cenzură înaintată de opoziţie va duce la o scădere a USL în sondaje, spune consultantul fiscal Gabriel Biriş, cofondator al firmei de avocatură Biriş Goran şi fost membru al Consiliului consultativ pentru mediul de afaceri al premierului Ungureanu (un organism format din 26 de şefi de companii, bancheri şi antreprenori cunoscuţi, care urma să îl sfătuiască şe premierul Mihai Răzvan Ungureanu în privinţa măsurilor economice pe care ar fi trebuit să le ia Guvernul).

“Probabil că preşedintele în va numi ca premier pe Victor Ponta, pentru că acesta nu mai are cum să refuze. Lucrurile nu vor merge spre bine pentru USL până la alegeri, pentru că începând cu ziua de astăzi, USL va pierde în sondaje”, a spus Gabriel Biriş.
În opinia sa, timp de câteva luni, toate instituţiile de decizie ale ţării vor fi blocate, însă “nu se ştie cât rău mai poate face” această adoptare a moţiunii de cenzură până la alegeri.

“Mihai Răzvan Ungureanu a dus o politică de combatere a evaziunii fiscale şi de atragere de fonduri europene, însă căderea Guvernului va bloca toate instituţiile de decizie timp de câteva luni, pentru că nivelul de politizare în cadrul acestora este foarte ridicat. Adoptarea moţiunii este un lucru rău pentru stabilitatea economiei şi pentru bunul mers al lucrurilor, însă nu ştiu cât rău va mai poate face până la alegeri”, a mai spus Biriş.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO