Politică

Gabriel Oprea, fostul ministru al Afacerilor Interne, este audiat la DNA

Gabriel Oprea, fostul ministru al Afacerilor Interne, este audiat la DNA

Autor: Andreea Traicu

02.03.2016, 10:05 122

Potrivit unor surse judiciare, procurorii îi vor aduce la cunoştinţă lui Gabriel Oprea acuzaţiile în dosarul în care este suspectat de abuz în serviciu, după ce, săptămâna trecută, Senatul a încuviinţat cererea DNA de urmărire penală a fostului ministru al Afacerilor Interne.

Procurorii arată că “la data de 13 iulie 2015, Gabriel Oprea, în calitate de ministru de Interne şi ordonator de credite, cu ajutorul suspecţilor Nicolae Gheorghe, secretar de stat în cadrul Departamentului de Informaţii şi Protecţie Internă şi Pavel Gabriel-Nicolae, şef al serviciului juridic, a dispus suplimentarea cu suma de 410.000 lei a fondurilor pentru cheltuieli operative ale acestei structuri de poliţie şi a aprobat achiziţia unui autoturism Audi A8 în scopul declarat al asigurării protecţiei demnitarilor”.

În perioada 21 august – octombrie 2015, ministrul de Interne a beneficiat de folosinţa exclusivă a autoturismului Audi A8.

Conform Direcţiei Naţionale Anticorupţie, achiziţionarea autoturismului s-a făcut cu încălcarea prevederilor legale care limitează astfel de investiţii din fondurile operative ale Ministerului Afacerilor Interne, strict la situaţii legate de folosirea lor în activităţi de urmărire penală a infracţiunilor de corupţie.

Ca urmare a încălcării atribuţiilor de serviciu, bugetul de stat a fost prejudiciat cu suma de 410.000 lei, mai susţin procurorii.

AFACERI DE LA ZERO