• Leu / EUR4.9454
  • Leu / GBP5.7525
  • Leu / USD4.7424
Politică

Gabriela Firea acuză neglijenţă în protocol la recepţia de la Cotroceni: Există varianta ca eu să fi fost intenţionat izolată

Gabriela Firea acuză neglijenţă în protocol la recepţia de la Cotroceni: Există varianta ca eu să fi fost intenţionat izolată

Autor: Nicolae Oprea, Mediafax

09.05.2018, 17:01 228

„La un moment dat, o domnişoară de la protocol a insistat foarte mult să plec de lângă doamna prim-ministru, pentru că în aceea zonă sunt doar miniştri. Atât doamna Carmen Dan, Olguţa Vasilescu şi doamna Pintea au insistat să rămân lângă dumnealor, subliinind că sunt al doilea om ca număr de voturi din ţară, reprezint Capitala României şi pot să rămân în zona guvernamentală. Au venit din nou cavalerul şi domnişoara de la Cotroceni, insistând să mă deplasez din aceea zonă şi să merg în cealaltă parte decât zona guvernamentală, spunând că voi fi tot în primul rând, lângă domnii Dragnea, Băsescu, Constantinescu şi cu Patriarhul”, a declarat Gabriela Firea, miercuri, la Antena 3.

Edilul Capialei acuză faptut că, odată ajunsă în zona indicată de protocol, nu ar fi existat un bileţel cu numele acesteia.

„Pentru a nu crea o dispută şi un dialog care nu îşi avea locul, am plecat, deşi mi se părea ilogic să plec de acolo. (...) Când am ajuns acolo (în locul indicat de protocol – n.r.), erau mai multe bileţele şi numele meu nu l-am regăsit în zona indicată de protocol şi practic nu am ştiut unde să mă aşez. Am rămas lângă soţia domnului consilier de stat Oprişor, pentru că a început ceremonia. Mă simt cumva indusă în eroare după ce am fost forţată să plec din zona unde erau miniştrii. Practic am rămas după soţia domnului Oprişor”, mai precizează Firea.

Primarul Bucureştiului afirmă că există varianta în care reprezenanţii preşedinţiei ar fi izolat-o, astfel încât să nu dea mâna cu preşedintele Klaus Iohannis.

„Domnul preşedinte a salutat persoanele din zona în care mă aflam eu, dar o doamnă de la protocol s-a aşezat în dreptul doamnei Opişor, indicând cumva că acolo trebuie să se oprească preşedintele, iar eu eram după doamna Oprişor. Există două posibilităţi, una în care într-adevăr a fost o bâlbâială a protocolului şi preşedintele chiar nu a ştiu de aceaste lucruri, sau varianta a doua, că a fost o intenţie ca eu să fiu izolată, să nu fiu nici lângă colegele mele din Guvern şi să fiu cumva marginalizată printre şefii de instituţii ca să nu avem ocazia să dăm mâna (cu preşedintele Iohannis – n.r.)”, a mai spus Gabriela Firea.

AFACERI DE LA ZERO
Principalele valute BNR - astăzi, 13:15
EUR
USD
GBP
CHF
Azi: 4.9454
Diferență: 0,0486
Ieri: 4.9430
Azi: 4.7424
Diferență: 0,8914
Ieri: 4.7005
Azi: 5.7525
Diferență: 0,5032
Ieri: 5.7237
Azi: 4.9466
Diferență: 0,2981
Ieri: 4.9319