Politică

Gabriela Firea: În premieră, avem 12 utilaje de topit zăpada. Aproape 90% din artere sunt curăţate complet

Gabriela Firea: În premieră, avem 12 utilaje de topit...

Autor: Andreea Traicu

28.02.2018, 17:38 313

"Pe platforme betonate din Capitală strângem mormanele de zăpadă şi, în premieră, avem 12 utilaje pentru topit zăpada care vor funcţiona pentru a o topi înainte să capete un aspect inesteic. Sunt 3 în Piaţa Constituţiei, unul în Piaţa Victoriei, pe Bulevardul Timişoara, la Parcul Carol şi la Bucur Obor. Capacitatea este de 10 metri cubi, avem filtre, nu e posibilitatea de a îngheţa canalizarea, apa este caldă", a declarat primarul Capitalei.

Gabriela Firea a declarat că nu sunt blocaje în Bucureşti, menţionând că refugiile RATB au fost curaţate în cursul nopţii, însă au fost acoperite din nou de zăpadă.

"Se circulă, nu sunt blocaje, chiar dacă se circulă puţin mai greu. Aproape 90% din artere sunt curăţate complet. Pe străzile secundare se fac eforturi ca să fie curaţate", spune edilul.

Primarul a făcut apel la cetăţeni să cureţe zăpada din faţa caselor şi a firmelor, dar şi pentru a adresa solicitări serioase la numărul de telefon menit să-i ajute pe părinţii care nu pot sta acasă cu cei mici în perioada în care nu merg la şcoală.

"Am primit până aseară târziu până în 150 de apeluri, atât la telverde cât şi la direcţiile de asistenţă socială. Toate persoanele care au sunat au fost sunate înapoi. Din nefericire, foarte puţine persoane s-au dovedit a dori în mod real să fie ajutate. Altele doreau să afle dacă funcţionează acest serviciu", a precizat Firea.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO