Politică

Gabriela Firea, primarul Capitalei: Alocăm 13 milioane de euro pentru reabilitarea Spitalului Budimex

Gabriela Firea, primarul Capitalei: Alocăm 13 milioane...

Autor: Nicolae Oprea

22.11.2018, 12:46 541

Primarul general, Gabriela Firea, a declarat, joi, că a propus pe ordinea suplimentară a şedinţei CGMB un proiect care prevede acordarea sumei de 13 milioane de euro pentru reabilitarea Spitalului pentru copii „Marie Curie” (Budimex).

„O investiţie de 13 milioane de euro va fi pentru reabiltiarea spitalului de copii Budimex (Marie Curie), chiar dacă nu e la ASSMB, având în vedere că acolo sunt trataţi copii din Bucureşti, e normal să ne implicăm. Continuarea înfiinţării centrului de oncologie pediatrică pe terenul de la Victor Gomoiu, acele clădiri vechi ce vor fi demolate. Va fi o clădire în care se va deschide centru de oncologie pediatrică. Este nevoie, petnru că în Bucureşti sunt paturi insuficiente”, a declarat, joi, Gabriela Firea, menţionând că pe ordinea suplimentară a şedinţei CGMB a fost introdus un proiect care prevede alocarea a 13 milioane de euro pentru Spitalul Marie Curie.

În ceea ce priveşte rectificarea bugetară, care prevede o tăiere de 26 de milioane de lei de la spitalele bucureştene, Firea spune că nu este vorba de tăiere ci de o redistribuire a sumelor alocate.

„Este păcat că se dezinformează de fiecare dată când avem rectificare (…) Nu este adevărat. Avem o sumă alocată pentru nişte materiale consumabile care erau deja în stoc. Suma va fi relocată. Atât. Este o redistribuire, suma era alocată pentru materiale care erau deja pe stoc”, a mai precizat Gabriela Firea.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO