Politică

Gabriela Firea spune că datorită ei Ludovic Orban s-a putut bucura de Centrul Vechi

Gabriela Firea spune că datorită ei Ludovic Orban s-a...

Autor: Laura Buciu

07.06.2020, 10:05 46

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a scris pe Facebook, faptul că se bucură de faptul că premierul Ludovic Orban s-a bucurat în Centrul Vechi, dar îi transmite că dacă se ducea acum cinci ani, când primar era un liberal, ar fi constatat că „centrul vechi arăta jalnic”.

„Mă bucur sincer, fără urma de ironie, că premierul s-a simţit bine în Centrul vechi din Bucureşti. Dacă se ducea acum 5 ani, când primar general interimar era un coleg de-al său de la PNL, ar fi constatat că centrul vechi arăta jalnic”, a scris Firea pe Facebook, sâmbătă seara, după plimbarea lui Lodovic Orban prin Centrul Vechi.

Firea spune că înainte de mandatul său de primar al Capitalei, în Centrul Vechi erau clădiri dărăpănate, faţade care se desprindeau şi cădeau peste vizitatori, mizerie, maşini peste tot, încurcând circulaţia pietonală.

„În 20 de ani, s-au consolidat doar 20 de clădiri cu bulină. În ultimii doi ani, 10 imobile risc seismic I au fost consolidate din punct de vedere tehnic, de către echipa mea, 3 imobile au fost deja predate proprietarilor - două în mai puţin de un an -, 10 imobile sunt în curs de consolidare şi zeci de faţade au fost reparate complet, nu doar zugrăvite. Peste 1.500 de persoane su fost relocate din imobile risc seismic 1. Şi continuăm, nu ne oprim aici!”, spune Firea.

Primarul le urează „distracţie plăcută în Centrul vechi sau oriunde v-aţi afla” celor care petrec în primul weekend fără restricţii, fie el şi premierul Ludovic Orban.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO