Politică

Geoana strange semnaturi in alb pentru motiune

Geoana strange semnaturi in alb pentru motiune

Conducerea PSD doreste vot la vedere pentru a-si controla parlamentarii

05.09.2007, 18:24 20

Conducerea PSD a inceput deja sa stranga semnaturi in alb pentru motiunea de cenzura, pe fondul speculatiilor privind abandonarea ei, alimentate de mai multe interventii publice ale presedintelui de onoare al PSD Ion Iliescu si de nemultumirile parlamentarilor. PSD va merge inainte cu motiunea de cenzura, a anuntat ieri presedintele partidului Mircea Geoana, in urma a doua sedinte tensionate cu liderii din conducerea centrala si cu parlamentarii social-democrati.
Conducerea PSD a reconfirmat prin vot decizia de a depune motiunea de cenzura dupa ce agentiile de presa publicasera informatii potrivit carora mai multi parlamentari se gandesc sa voteze impotriva motiunii de cenzura pentru a nu crea premisele pentru alegeri anticipate, in conditiile in care de la Cotroceni nu se intrevede perspectiva numirii unui premier social-democrat.
Insa Geoana a anuntat ca liderii partidului vor incepe, in zilele urmatoare, discutii cu celelalte partide parlamentare si, daca va fi nevoie, si cu presedintele Traian Basescu pentru initierea unui proces de dialog "pragmatic, rational si constructiv", "fara iluzii desarte si fara prejudecati", pentru degajarea unei majoritati transparente care sa isi asume un program de guvernare.
Semnaturi in alb pentru depunerea motiunii de cenzura incepusera sa fie stranse de la parlamentarii PSD inca de luni, insa absenteismul in masa a facut ca o mica parte dintre acestia sa o semneze. Textul motiunii, la care se anexeaza listele cu semnaturi, nu este nici el definitivat. Documentul ar urma sa fie depus la Parlament pana pe 10 septembrie, potrivit declaratiilor liderului PSD Mircea Geoana.
Ieri la pranz, inaintea sedintei parlamentarilor PSD, 54 de deputati si 20 de senatori semnasera documentul, insa listele erau pregatite pentru sedinta senatorilor si deputatilor social democrati.
Chiar si in timpul sedintei liderilor PSD de ieri Ion Iliescu a spus, potrivit unor surse din partid, ca anuntul privind demiterea guvernului a fost pripit, pentru ca nu au existat discutii cu celelalte partide privind sprijinul pentru motiune. Insa, a conchis el, anuntul, odata facut public, nu mai poate fi retras, drept urmare partidul trebuie sa mearga inainte. Liderul partidului Mircea Geoana le-a spus parlamentarilor ca guvernul Tariceanu II trebuie demis, dupa ce a fost investit cu ajutorul PSD, pentru ca a dovedit ca este ineficient.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO