Politică

Gerea refuză să demisioneze de la Economie şi aşteaptă votul partidului - surse

Gerea refuză să demisioneze de la Economie şi...

Autor: Andi Manciu

07.02.2014, 12:58 442

Gerea a spus că aşteaptă votul colegilor săi de partid, iar dacă aceştia consideră că nu şi-a făcut treaba ca ministru, să decidă înlocuirea sa, au relatat sursele citate.

Chiar înaintea şedinţei BPN al PNL, ministrul Economiei, Andrei Gerea, a declarat pentru MEDIAFAX că nu a demisionat din funcţia de ministru şi că discuţia despre mandatul său se va purta în reuniunea conducerii liberale.

"Nu am demisionat din funcţia de ministru", a afirmat Gerea.

El a menţionat, însă, că discuţia despre mandatul său se va purta în şedinţa BPN al PNL.

Gerea s-a aflat vineri dimineaţă la discuţiile liderului PNL, Crin Antonescu, cu o serie de liberali.

Nici la sosire şi nici la plecare Andrei Gerea nu a făcut declaraţii.

Conform unor surse din partid, Andrei Gerea le-a transmis liderilor PNL că se pune la dispoziţia partidului.

Pe de altă parte, lideri liberali spuneau că Gerea a demisionat din funcţie.

De altfel, ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, a vorbit, vineri, despre demisia ministrului Economiei, Andrei Gerea, spunând că este opţiunea acestuia, pe care el o respectă şi poate că acesta a înţeles că acum în PNL se încearcă "alte direcţii".

"Este o opţiune a colegului meu şi eu i-o respect, dar poate el a înţeles că, poate, acum în Partidul Naţional Liberal se încearcă alte direcţii. Poate că în acest sens putem să comentăm demisia lui", a spus Eugen Nicolăescu, la ieşirea din sediul Ministerului Sănătăţii.

Întrebat dacă ştie cine va veni în locul lui Gerea, Nicolăescu a răspuns: "Evident că ştiu, dar aştept şi eu votul colegilor mei din Delegaţie".

În biroul lui Crin Antonescu a fost prezent şi liderul PNL Alba, Teodor Atanasiu, care ar urma să fie nominalizat pentru postul de ministru al Economiei.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO