Politică

Gluma lui Băsescu, de la un italian: V-am invadat în 101-102, voi, acum, cu vreun milion de români

Gluma lui Băsescu, de la un italian: V-am invadat în...

Autor: Andi Manciu

30.05.2013, 18:30 3027

Preşedintele Traian Băsescu le-a spus oamenilor de afaceri italieni o glumă auzită de la un politician important din ţara acestora despre momentele istorice dintre România şi Italia, respectiv invaziile din perioada Daciei raportate la cele din perioada modernă.

"Vin la nişte oameni care au demonstrat că în România se poate, la nişte oameni hotărâţi să dezvolte afacerile în continuare în această ţară. Nu pot să nu îmi aduc aminte gluma unui important politician italian, cu care discutam la un moment dat, şi rememoram istoria cu invazia romană din 101-102, 105-106. Şi rememoram legăturile istorice, culturale, de limbă, iar el mi-a replicat: «bine, noi v-am invadat în 101-102, 105-106, dar voi ne-aţi invadat acum, cu vreun milion de români». Ceea ce părea un schimb istoric echitabil. Asta spune foarte multe, când ne face plăcere să constatăm momente istorice importante, când, într-un fel sau altul, naţiunile noastre s-au integrat. Şi au luat una de la alta ce au avut fiecare mai bun", a spus Băsescu.

Preşedintele a ţinut să sublinieze faptul că oamenii de afaceri italieni au creat în ultimii zece ani un număr impresionant de firme, asigurând 60.000 de locuri de muncă în economia românească, investind 1,6 miliarde de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO