• Leu / EUR4.8793
  • Leu / GBP5.7839
  • Leu / USD4.8008
Politică

Grupul de Comunicare Strategică: Firea transmite „prezumţii conspiraţioniste” şi are „erori de contrucţie logică în afirmaţii”

Grupul de Comunicare Strategică: Firea transmite „prezumţii conspiraţioniste” şi are „erori de contrucţie logică în afirmaţii”

Autor: Otilia Serescu

19.07.2020, 18:48 84

Grupul de Comunicare Strategică (GCS) răspunde la acuzaţiile lansate de primarul general Gabriela Firea şi spune că ea transmite „prezumţii conspiraţioniste”, având „erori de contrucţie logică în afirmaţii”. GCS consideră „revoltătoare tacticile de politizare a crizei sanitare”.

„Respingem astfel de acuzaţii formulate din raţiuni politice, care au la bază confuzii grave făcute între numărul persoanelor confirmate şi numărul persoanelor internate, fără a ţine cont de actualul cadru legislativ în vigoare. Omisiunea deliberată a unor instrumente legislative care nu sunt încă operaţionale, dar care au făcut obiectul dezbaterilor publice din ultimele zile, arată erorile de construcţie logică a afirmaţiilor indicate. De asemenea, respingem şi insinuarea referitoare la catalogarea drept „focar” a municipiului Bucureşti, precum şi prezumţiile conspiraţioniste enunţate, fără a prezenta vreun element concludent în susţinerea afirmaţiilor”, transmite, duminică, GCS.

Sursa citată consideră „revoltătoare tacticile de politizare a crizei sanitare”, în care este folosită inclusiv contestarea raportărilor oficiale, „fapt care încurajează curentele negaţioniste şi pune în pericol sănătatea cetăţenilor”.

„Îndemnăm toţi actorii publici să acţioneze într-un singur sens, acela de a sprijini personalul medical în misiunea sa, de a întreprinde demersuri administrative în susţinerea eforturilor de combatere a răspândirii noului coronavirus şi de a contribui la respectarea măsurilor de protecţie sanitară”, conform Grupul de Comunicare Strategică.

Gabriela Firea a scris, duminică, pe pagina ei de Facebook, că Ministerul Sănătăţii, condus de un membru PNL, a anunţat la prânz, „prin comunicatorii-dezinformatori uzuali”, că în Bucureşti au apărut 100 de noi cazuri de pacienţi COVID-19, într-un interval de 24 de ore.

„Că să vedeţi până unde se merge cu manipularea şi dezinformarea, iată câteva cifre: Spitalul Victor Babeş 10 internări, Spitalul Colentina 0 internări (sunt aşteptaţi 4 pacienţi din ţară, anunţaţi după comunicarea oficială), Spitalul Carol Davila 0 internări. Să calculăm : 100 minus cei 10 pacienţi de la Victor Babeş = 90 pacienţi. Întrebare : unde sunt cei 90 de pacienţi? Unde s-au evaporat? Unde sunt trataţi? S-a anunţat fără echivoc că nu mai sunt locuri la Matei Bals şi Marius Nasta. Şi dacă se eliberau câteva, prin externari, nu încăpeau 90 de pacienţi”, a scris primarul general.

AFACERI DE LA ZERO
Principalele valute BNR - ieri, 13:15
EUR
USD
GBP
CHF
Azi: 4.8793
Diferență: -0,1146
Ieri: 4.8849
Azi: 4.8008
Diferență: -0,0208
Ieri: 4.8018
Azi: 5.7839
Diferență: -0,4818
Ieri: 5.8119
Azi: 5.0325
Diferență: -0,3525
Ieri: 5.0503