Politică

Guvernul atacă la CCR legea privind plagiatul şi şcolile doctorale

Guvernul atacă la CCR legea privind plagiatul şi...

Autor: Mediafax

13.10.2016, 16:37 110

Anunţul a fost făcut de purtătorul de cuvânt al Guvernului, Liviu Iolu, la solicitarea MEDIAFAX.

Premierul Dacian Cioloş a spus, la începutul şedinţei de guvern de miercuri, că regretă decizia Parlamentului privind legea doctoratelor şi demisia lui Viorel Barbu din fruntea CNATDCU, adăugând că Guvernul va face tot ceea ce este posibil pentru ca mediul universitar să fie ferit de plagiat şi impostură.

”Sper să găsim în România un echilibru instituţional în privinţa asumării în mod obiectiv şi profesionist a evaluării tezelor de doctorat. Pot să vă asigur că Guvernul va face tot ceea ce este posibil pentru ca mediul universitar şi de cercetare din România să fie ferit de imaginea aceasta cu impact negativ foarte mare a plagiatului şi a imposturii în cercetare. Nu o lege poate să decidă dacă o lucrare de doctorat este ştiinţifică sau nu, ci doar oameni de ştiinţă oneşti, obiectivi, recunoscuţi şi profesionişti. Cred că aici trebuie să ajungem", a declarat şeful Executivului.

Şi PNL contestă la Curtea Constituţională a României legea privind doctoratele, a anunţat joi liderul deputaţilor liberali Eugen Nicolăescu, care a admis că votul colegilor de partid din Senat a fost o ”eroare”.

Senatul a respins luni cererea preşedintelui de reexaminare a legii care prevede că universităţile vor fi cele care vor decide acordarea şi retragerea titlului de doctor, cu 90 de voturi ''pentru'', în timp ce ''împotrivă'' au votat doar 12 aleşi, iar şase s-au abţinut. În cererea de reexaminare, Iohannis subliniase că proiectul de lege nu clarifică situaţia tezelor de doctorat aflate în prezent spre analiză la CNATDCU şi nici pe cea a situaţiilor de plagiat.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO