Politică

Guvernul Boc plănuieşte negocierea unei cote unice de 10% şi TVA de 25% - EVZ

26.07.2010, 12:26 29

Astăzi, guvernul va începe a cincea rundă de negocieri cu FMI,urmând a fi discutate ţintele de creştere a economiei şi politicilefiscale adoptate pentru reducerea cheltuielilor bugetare.

Conform unor surse din interiorul guvernului, citate de Evenimentul Zilei, membrii coaliţiei deguvernare vor discuta acordarea către Ministerul Finanţelor Publicea mandatului de începere a negocierilor cu experţii FonduluiMonetar Internaţional (FMI) pentru reducerea cotei unice la 10%începând de la 1 ianuarie 2011, ne-au declarat surse din cadrulcoaliţiei.

De asemenea, va fi discutată majorarea TVA cu un punctprocentual până la 25%. "Majorarea TVA cu un punct procentual nu vaavea efecte toxice şi va mai acoperi o parte din golul lăsat dereducerea cotei. Decizia va fi luată însă în acord cu FMI, carevrea măsuri clare de realizare a veniturilor bugetare, iar TVA, dinpunctul lor de vedere, e o sursă sigură, deşi majorarea TVA vareduce consumul fiscalizat", au spus sursele citate. Citiţi maimulte pe www.evz.ro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO