Politică

Guvernul dezminte categoric o remaniere guvernamentală: Nu este de actualitate

Guvernul dezminte categoric o remaniere guvernamentală: Nu este de actualitate

Autor: Iulian Anghel

04.10.2011, 18:56 128

Guvernul dezminte orice discuţie despre o remaniere guvernamentală şi o consultare cu preşedintele Traian Băsescu în acest sens, dar o face într-un mod de care a uzat mai puţin când a fost vorba despre chestiuni politice: comunicatul de presă.

După ce, duminică seară şi luni, subiectul remanierii a fost intens speculat ca urmare a unei întâlniri între liderii centrali ai PDL şi cei locali, Guvernul a transmis astăzi un comunicat de presă în care susţine că nu există niciun demers instituţional între primul-ministru şi preşedintele României în vederea realizării remanierii guvernamentale: "În consecinţă - spune comunicatul - acest subiect nu este de actualitate.

" Potrivit articolului 85, alineatul 2 din Constituţia României, remanierea se efectuează de preşedinte, la propunerea primului-ministru, aminteşte comunicat al Guvernului, care dezminte o discuţie pe acest subiect între cei doi demnitari.

La finele lui septembrie, preşedintele Băsescu a susţinut că va exista cu siguranţă o remaniere guvernamentală, dar nu a avansat şi o dată.

De-a lungul vremii, între numele vizate pentru o remaniere s-au aflat cele ale miniştilor Gheorghe Ialomiţianu de la Finanţe, Valeriu Tabără de la Agricultură, Ion Ariton de la Economie şi, mai nou, Teodor Baconschi de la Externe.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO