Politică

Guvernul introduce cel mai târziu în 2013 plata TVA la achitarea facturii; discuţia cu FMI continuă

Guvernul introduce cel mai târziu în 2013 plata TVA la achitarea facturii; discuţia cu FMI continuă

Autor: Departamentul Economic

08.08.2012, 15:49 953

"Înţeleg că decizia este favorabilă şi vom introduce măsura. Este o discuţie despre termen şi îl vom discuta în week-end. Cel mai târziu va fi la 1 ianuarie 2013, dar recunosc că ne-am dori să facem lucrul ăsta şi mai devreme. Decizia sper să o avem până luni", a spus Ponta, la finalul discuţiilor cu membrii misiunii Fondului Monetar Internaţional, Comisiei Europene şi Băncii Mondiale.

El a precizat că discuţiile cu FMI vor continua la sfârşitul acestei săptămâni.

În privinţa măsurilor deja anunţate ca intenţie privind reducerea TVA la produse agro-alimentare şi o eventuală impozitare diferenţiată a veniturilor, în care cota maximă de impozitare să nu depăşească 16%, premierul a precizat că aceste teme vor fi discutate în toamnă cu instituţiile financiare internaţionale, la momentul elaborării proiectului de buget pentru anul viitor.

Ponta a mai precizat că discuţiile actuale cu FMI nu au influenţat decizia de majorare a salariilor pentru bugetari, această problemă fiind clarificată încă de la precedenta misiune a Fondului.

În luna iulie, premierul Ponta a anunţat că Guvernul a informat FMI despre intenţia de a introduce achitarea TVA la momentul încasării facturii pentru firmele cu cifră de afaceri de maximum 500.000 euro, dacă plăţile sunt efectuate prin bancă, data aplicării urmând să fie stabilită după discuţiile oficiale.